Tsikli sõiduproov. Motikasadulas põhjapõtradega võidu

Mihkel Külaots
Copy
Vaade mootorratta kokpitist. 800 kilomeetrit kolme päevaga enduuromootorratta sadulas Soome kruusateedel pole mingi lustisõit.
Vaade mootorratta kokpitist. 800 kilomeetrit kolme päevaga enduuromootorratta sadulas Soome kruusateedel pole mingi lustisõit. Foto: Mihkel Külaots

800 kilomeetrit kolme päevaga enduuromootorratta sadulas Soome kruusa- ja pinnaseteedel pole mingi lustisõit. Aga inimene harjub kõigega – ka jäiga istumisalusega – ja mõne aja pärast kipub teelolek juba sõltuvust tekitama.

KTM Adventure Rally on ühelt poolt motomatk ja teisalt võistlus, kus minusugune «tavainimene» saab osaleda koos kogenud koolitajaga ja omas tempos. Kolme päeva jooksul Kesk-Soome ja Lapimaa teedel läbitud enam kui 800 kilomeetrile tuli lisada sõit Eestist Oulusse, sinna ja tagasi, nii et lõpptulemuseks kujunes üle 2000 kilomeetri rattasadulas.

Muidugi olnuks mugavam sõita kohale autoga – kütusekulu on umbes sama, saab rohkem asju kaasa võtta, ei pea pealaest jalatallani turvavarustusega kaetud olema, naine muretseks vähem ja nii edasi. Aga sel juhul ei taju ju tuulevihinat, nagu ka seda, kuidas hommikune päike aegamisi järjest soojemaks muutub või mismoodi lõhnab tee ääres rabataim. Puhas motomehe eksootika ja nauding!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles