Pildid: Kert Kingo tutvustas Eswatini printsessile e-valitsemist (9)

Postimees
Copy

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo võttis täna vastu Aafrika riigi Eswatini digiministri, printsess Sikhanyiso Dlamini, kes osaleb Eestis õppevisiidil tutvumaks Eesti e-valitsemisega.

Kert Kingo avaldas lootust, et kauge delegatsiooni õppereis Eestisse annab neile inspiratsiooni oma IKT arengu teekaardi loomisel. «Eesti jagab alati hea meelega oma e-valitsemise kogemust teiste riikide juhtide, poliitikakujundajate ja ettevõtjatega,» ütles minister.

Kohtumise eesmärk oli julgustada Eswatini riiki ehk endist Svaasimaad liikuma avalike teenuste digitaliseerimise poole. Eswatini jaoks on olulisel kohal turismi arendamine, kuid sellega seoses muutub üha olulisemaks kiire interneti levik ja mugavad e-teenused. Eswatini on huvitatud e-viisa süsteemi rajamisest ja internetileviku laiendamisest.

IKT asekantsler Siim Sikkut andis printsess Sikhanyiso Dlaminile ülevaate Eesti e-valitsemisest ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi rollist selles.

Eswatini delegatsioon külastab E-Valitsemise Akadeemia korraldatud õppereisi käigus lisaks MKM-ile ka näiteks Riigi Infosüsteemi Ametit, e-Estonia esitluskeskust, riigikogu, innovatsioonikeskust Mektory, tutvub e-tervise lahendustega ning kohtub Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu esindajatega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles