Video ja fotod: sündis uus iPhone (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Apple esitles oma uut iPhone 11.
Apple esitles oma uut iPhone 11. Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA
  • Apple'i uued mobiilid on ilma 5G toeta

Apple esitles täna õhtul oma selle aasta iPhone’i mudeleid, nutikella ja mitmeid teisi tooteid.

Kokku esitleti kolme iPhone’i mudelit: iPhone 11, 11 pro ja Pro Max. Kõige odavam neist maksab alates 699 dollarist ja kalleim alates 1099 dollarit. Eeltellimusi hakatakse vastu võtma 13. septembrist ning tarned lähevad lahti 20. septembrist.

Foto: Tony Avelar / AP

Mäluvalikus on seadmetel 64, 128, 256 ja 513 GB. Kõigil neil on uusim kiip A13 ja iOS 13 tarkvaraplatvorm. Ekraani diagonaali pikkus on 6,1 (iPhone 11), 5,8 (iPhone 11 Pro) ja 6,5 tolli (iPhone Pro Max).

Mobiili Super Retina XDR lohisevat nime kandval ekraanil on jätkuvalt olemas kulm ehk tilk, kus asub selfie-kaamera.

Kolmest telefonist kahel (Pro ja Pro Max) on ruudukujulisse moodulisse paigutatud kolme 12-megapikslise objektiiviga (lainurk, ülilainurk ja telefotokaamera), mille põhirõhk on lainurkfotodel, hämaras pildistamisel ja videosalvestusel. Tavamudelil on põhikaamera kahe objektiiviga. Kaamera on saanud ka AI-toe, mis aitab valida automaatselt pildistamisrežiimi.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Lahe uuendus on see, et video tegemisel saab eraldi videoid filmida kõigi kolme kaameraga – igaüks neist näitab veidi erineva oomiga ja ulatusega pilti.

Kõik kolm mudelit on veekindlad ning võrreldes konkurentidega ühtlasi ühe suure puudusega: neil puudub 5G tugi. Lisaks ei saa nendega laadida teisi seadmeid - erinevalt näiteks Samsungi ja Huawei tupptelefonidest. Aku peaks neil tootja lubaduse kohaselt eelkäijatega võrreldes 5 tundi kauem vastu pidama.

Apple on mobiilide turuosalt oma 10,2 protsendiga langenud Samsungi ja Huawei järel maailmas kolmandale kohale. Kohe kukil on tal Xiaomi.

Apple esitles täna ka uut 5. seeria nutikella, millel on võimekus ekraani kogu aeg sees hoida, ja iPadi ning teatas teleteenuse turuletulekust.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles