Johnsoni ja Junckeri kohtumine Brexitis läbimurret ei toonud

Copy
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker (P) ja Briti peaminister Boris Johnson (V) lahkumas kohtumiselt Luxembourg'is.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker (P) ja Briti peaminister Boris Johnson (V) lahkumas kohtumiselt Luxembourg'is. Foto: JULIEN WARNAND / EPA / Scanpix

Suurbritannia ei ole endiselt esitanud Brexiti lahkumisleppe Põhja-Iirimaa varuvariandile toimivaid alternatiive, teatas Euroopa Liit täna pärast Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ja Briti peaministri Boris Johnsoni kohtumist.

Juncker rõhutas Luxembourg'is toimunud kohtumisel, et seaduslikult teostatavate lahenduste pakkumine on Suurbritannia kohus, kui London soovib Iiri piiri kaitsemeetmest pääseda.

Sääraseid lahendusi ei ole veel pakutud, lisas ametkond.

Komisjoni teatel kinnitas Juncker kohtumisel komisjoni jätkuvat valmisolekut ja avatust uurida, kas võimalikud ettepanekud vastaksid varuplaani eesmärkidele.

Mõlemad juhid leidsid, et Brexiti kõnelusi tuleb pidada agaramalt.

«Kohtumisel tõdeti, et arutelusid tuleb intensiivistada ning et kohtumised hakkavad peagi toimuma igapäevaselt,» teatas Briti peaministri büroo pärast Luxembourg'is toimunud kohtumist.

Liidrite esimene silmast silma kohtumine olulist läbimurret ei toonud, kuid Downing Street nimetas kõnelusi «konstruktiivseteks». 

Lisaks Johnsonile ja Junckerile kohtusid täna ka EL-i Brexiti pealäbirääkija Michel Barnier ja Briti Brexiti minister Stephen Barclay. 

Johnson on öelnud, et London ei nõustu lahutusleppega, mis sisaldab Iiri kaitsemeedet, ega lükka lahkumist 31. oktoobrilt edasi, isegi kui see tähendab leppeta lahkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles