Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov: Eesti ei sõltu enam ammu ainult Venemaa gaasist (1)

Copy
Raul Kotov.
Raul Kotov. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui rääkida Venemaast ja selle rikkustest, peab rääkima eelkõige ta maavaradest - gaasist ja naftast. Venemaa suhtes Euroopaga on gaas oluline teema. 

«Enamus Eestis kasutatavast gaasist tuleb endiselt Venemaalt,» ütles KUKU raadio saatele «Neeme Raud. Siin» antud intervjuus Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov. Kotovi sõnul pole Venemaa enam ammu Eesti ainus gaasiallikas.

«Suur osa gaasi tuleb Eestisse Klaipedast, LNG terminalist (kus hoitakse vedeldatud gaasi) ja ka Eestis endas toodetakse gaasi,» rääkis Kotov.

KUKU raadio saates «Neeme Raud. Siin» andis Kotov pikema ülevaate sellest, kus ja kui palju Eestis gaasi seni kasutatakse. Lisaks oli juttu gaasikütust kasutavatest autodest, mida võiks Eesti teedel oluliselt rohkem olla.

«Gaas autokütusena on soodne ja ka keskkonnale sõbralikum, kui teised kütused,» ütles Kotov ja lisas, et Eesti Gaas tegeleb jätkuvalt sellega, et gaasitanklate võrku Eestis laiendada.

Raadiosaates jätkus juttu ka Euroopa Liidu direktiivist lisada kütusele biokomponent ning ka Eesti kõige olulisema maavara – põlevkivi – kaevandamise ja kasutamise tulevikuperspektiividest.

Raul Kotovi intervjuud, kus ta annab laia pildi kütuseturul hetkel toimuvast, saate KUKU raadio saatest «Neeme Raud. Siin» kuulata SIIT

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles