Haapsalu merepäästeüksuse sulgemise taga võib olla kinnisvarahuvi (3)

Jaano Martin Ots
Copy
PPA Haapsalu kordon asub mereäärsel kinnistul aadressil Kaluri 37
PPA Haapsalu kordon asub mereäärsel kinnistul aadressil Kaluri 37 Foto: Jaano Martin Ots
  • Segadus PPA Haapsalu merepäästeüksuse sulgemisplaani ümber kasvab

PPA plaan sulgeda sügisest Haapsalu merepäästeüksus jätaks vabaks hinnalise mereäärse kinnistu. Kui riik selle maha müüb, jäävad oma tegevuskohast ilma ka Lääne-Eesti vabatahtlikud merepäästjad. 

Ajalehes Lääne Elu kirjutab tundmatuks jääda soovinud politseiametnik, et üks Haapsalu merepäästeüksuse sulgemisotsuse põhjuseid võib olla soov võõrandada hinnaline mereäärne kinnistu Suur-Holmi poolsaare tipus Haapsalus. Kordonit haldab Riigi Kinnisvara AS ning seda pole juba aastaid remonditud. Praegu asuvad samas kordonihoones ka Haapsalu vabatahtlike merepäästjate ruumid. 

Politsei- ja piirivalveameti plaan sulgeda 11 teenistujaga Haapsalu merepäästeüksus juba sel sügisel jõudis avalikkuse ette lõppeval nädalal. Selgitused merepäästeüksuse likvideerimise kohta on olnud põiklevad, ametnike sõnul piisab piirkonnas merepäästevõimekuse tagamiseks vabatahtlikest merepäästjatest ning keskkonnainspektsiooni, veeteede ameti ja Eesti Lootsi alustest. 

Politsei edastas omapoolse kommentaari Postimehele. «Haapsalu jaoskonna merepäästjad tegutsevad praegu aadressil Kaluri 37. Selle Riigi Kinnisvara ASile kuuluva kinnistu suurus on 55 493 ruutmeetrit, millest politsei rendib 411 ruutmeetrit pinda. Sarnaselt rendivad seal Riigi Kinnisvaralt pinda ka vabatahtlikud merepäästjad,» selgitas politsei- ja piirivalveameti valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla. 

«Kui merepääste Haapsalu piirkonnas otsustatakse ümber korraldada, siis loobub PPA sellest rendipinnast. Pindade uuesti rendile andmise või kinnistuga seotud võõrandamise otsuseid saab teha ainult Riigi Kinnisvara AS,» ütles Kohtla ja lisas, et politsei- ja piirivalveametile pole teada ka see, mida omanikul selle hoonega pikemas perspektiivis on kavas teha.

«PPA arutab praegu vabatahtlike merepäästjate ja jaoskonnaga, kas Haapsalu piirkonnas on võimalik korraldada merejuhtumitele reageerimine vabatahtlike, partnerasutuste ja Kärdlas paiknevate PPA merepäästjate toel. See arutelu on seotud PPA vajadusega tugevdada laevastiku võimekust reageerida juhtumitele kaugemal merealal. See protsess ei ole seotud Riigi Kinnisvarale kuuluva kinnistuga,» lisas Kohtla. 

Loe kogu artiklit ajalehest Lääne Elu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles