Ukrainas sünnitas 12-aastane tüdruk poja, keda tahetakse kasvatada prügimäel

Elu24
Copy
Tüdruk prügimäel. Pilt on illustratiivne.
Tüdruk prügimäel. Pilt on illustratiivne. Foto: MOHAMED AL-SAYAGHI / REUTERS

Ukrainas sünnitas 12-aastane tüdruk poja, keda vanavanemad tahavad kasvatada neiu kodus, milleks on Rivne linna prügimäel asuv hurtsik, vahendab The Sun.

Ukrainas Rivne linna prügimäel elab hurtsikus pere, kust 12-aastane tütarlaps toimetati valu pärast karjudes haiglasse pärast seda, kui sealne valvur tüdruku avastas.

Kohalike andmete kohaselt ei olnud tüdrukul aimugi, mis täpselt toimus, kui tema sünnitus algas. Ta toimetati Rivne sünnitusosakonda, kus arstid aitasid ilmale poisslapse.

«Sünnitus oli raske ning kestis kümme tundi,» sõnas meedik. «Rase tüdruk oli asotsiaalne ning väga räpane. Ta oli hirmul ega mõistnud, mis temaga toimus. Sünnitus oli emotsionaalselt raske kõigi jaoks. Kõik nutsid,» rääkis arst, kes 12-aastase tüdruku lapse ilmale aitas. Teine arst tunnistas meediale, et oli juhtunust väga šokeeritud.

Haigla juhi asetäitja Galina Kovaljova sõnul on tütarlaps vastsündinu pärast mures ja käib teda pidevalt kontrollimas. «Ta tahab teda toita, kuid beebil on sünnidefekt ning teda ei saa rinnaga toita,» täpsustas Kovaljova. 

Haigla peaarsti sõnul on olukorrast teavitatud politseid ning sotsiaaltöötajad jälgivad tüdruku elutingimusi. «Tüdruk elab prügimäel. Me ei saa teda ega beebit haiglast vabastada, et nad saaksid sinna naasta,» lisas peaarst murelikult praegu haiglas viibiva tüdruku ning vastsündinu kohta.​

Väidetavalt on aga tüdruku vanemad korduvalt proovinud ema ning beebit haiglast ilma loata ära viia. Arvatakse, et sugulased ei mõista, miks vastsündinu ei võiks elada prügimäel, mida nad koduks peavad. Tüdruku 27-aastane ema nõuab, et mõlemad haiglast välja lastakse. «Ma tahan, et nad koos minuga koju tulevad.» 

Politsei otsib praegu vastsündinu 20-aastast isa, keda võib süüdi mõistes oodata kaheksa-aastane vanglakaristus alaealisega vahekorda astumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles