Siseministeerium ostab välismaalastele 2000 ID-kaardi lugejat (4)

Copy
Id-kaardi lugeja.
Id-kaardi lugeja. Foto: Pluss ID

Siseministeerium on esitanud tellimuse  ID-kaardi lugejate soetamiseks, et need jagada välismaalastest püsielanikele, kes osalevad kohanemiskoolitustel. Kokku lähevad lugejad maksma 12 000 eurot.

Siseministeerium on algatanud kohanemisprogrammi, mis aitab Eestisse saabuvatel välismaalastel omandada vajalikud teadmised riigi ja ühiskonna toimimisest, töö- ja argipäeva eluolust, õppimise ja perekonnaga seotud teemadest ning esmase eesti keele oskuse.

Siseministeeriumi sõnul on kohanemisprogrammi üheks olulisimaks ja läbivaimaks teemaks tutvustada osalejatele Eestis levinud e-teenuste laiaulatuslikku kasutamist ning selle teenuse kasutamise peamisi abivahendeid.

Abivahendite all peetakse silmas Eesti Vabariigi esmast isikut tõendavat dokumenti ID-kaarti, elektroonilises keskkonnas isikut tuvastav digitaalset isikutunnistust digi-ID ning ID-kaardi ja digi-ID välist kaardilugejat.

«Selleks, et kujundada osalejates ka praktilises elus vajalikku pädevust soovime kohanemisprogrammis osalejatele jagada ID-kaardi ja digi-ID kaardilugejaid. Kohanemisprogrammi tegevusi korraldatakse projektist «Uussisserändajate kohanemise toetamine» ning rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi ja riigieelarvelistest vahenditest,» seisab siseministeeriumi dokumentides.

Töövõtulepingu järgi kohustub töövõtja ID-kaardi lugejad andma siseministeeriumile üle kahes osas – esimene ports lugejaid peab saabuma hiljemalt 15.10.2019 ja teine osa seadmeid peaksid jõudma hiljemalt 15.01.2020.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles