Sõnasõjas jäi tule alla nii Järviku, Aegi kui ka kantsleri koht (20)

Copy
Juhul kui maaeluminister ametisse jääb, ei ole kirjavahetuse lekitanud kantsler Illar Lemettil ministeeriumis ilmselt kohta, nagu viitas juba ka minister ise.
Juhul kui maaeluminister ametisse jääb, ei ole kirjavahetuse lekitanud kantsler Illar Lemettil ministeeriumis ilmselt kohta, nagu viitas juba ka minister ise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahtlusest, et maaeluminister Mart Järviku (EKRE) nõunikul on tegu huvide konfliktiga, on lahti rullunud sedavõrd mitmetahuline sõnasõda, et kohati võib olla keeruline jälgida, kes seekord valetab, keda kahtlustatakse korruptsioonis või keda hakatakse ametist vabastama.

Nädalavahetus vallandas sisepoliitikas tõelise tormi. Kui maaeluminister Mart Järvik reede õhtul Hiinast naasis, ei soovinud ta ajakirjanikele huvide konflikti kahtlustuse kohta pikemaid selgitusi jagada ja ütles, et räägib olukorrast lähemalt esmaspäeval, kui on jõudnud end kurssi viia.

Juba laupäeva hommikul läkitas Järvik aga ajakirjandusele kommentaari, milles kinnitas, et süüdistus huvide konfliktis on alusetu, sest ta ei ole takistanud PRIAt kohut käimast, et nõunik Urmas Arumäe ei ole andnud talle soovitusi allkirjastada või jätta allkirjastamata sellekohast volitust PRIA-le ning et liiati on justiitsminister kinnitanud, et PRIA-l pole seda kohtusse pöördumiseks üldse vaja.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles