Briti töösturid: poliitiline halvatus ei saa jätkuda

BNS
Copy
Brexiti protestid.
Brexiti protestid. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Briti järgmise kuu üldvalimiste võitja peab haarama Brexiti küsimuses initsiatiivi ja vältima poliitilise halvatuse jätkumist, lausus Briti tööstuskonföderatsiooni (CBI) juht laupäeval. 

«Kes iganes ka pärast valimisi võimul ei oleks, peab prioriteet number üks olema teha koostööd äriringkondadega julgemate, paremate ja õiglasemate vastuste pakkumiseks meie riigi ees seisvatele väljakutsetele,» lausus CBI peadirektor Carolyn Fairbairn enne ühenduse aastakohtumist esmaspäeval. 

«Me lihtsalt ei saa endale lubada järjekordset poliitilisele halvatusele, otsustamatusele ja kõrvaltegevustele kaotatud aastat ajal, kui tööviljakus ja investeeringud kannatavad,» teatas Fairbairn avalduses. 

Suurbritannias peetakse 12. detsembril, peaaegu kolm ja pool aastat pärast referendumil langetatud otsust EL-ist lahkuda, üldvalimised. 

Ühendkuningriik pidi EL-ist lahkuma algselt tänavu 31. märtsil, kuid parlamendis valitsev patiseis tekitas olukorra, mille tõttu on Brexiti kuupäeva kolm korda edasi lükatud ja praegune lahkumispäev on 31. jaanuar. 

Konservatiivist peaminister Boris Johnson loodab taastada valimistega parlamendienamuse, mille najal riik viimaks EL-ist välja viia. 

Arvamusküsitlused näitavad tooridele selget edumaad opositsioonilise Tööpartei ees, kuid see oli nii ka 2017. aasta valimiste eel, kui konservatiive juhtis toonane peaminister Theresa May. Valimised kujunesid aga hoopis tasavägisemaks ning toorid küll võitsid, kuid kaotasid parlamendienamuse. 

Esmaspäeval peaks 190 000 firmat üle kogu Ühendkuningriigi esindava CBI aastakohtumisel kõne pidama Tööpartei liider Jeremy Corbyn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles