Südameoperatsiooni vajava Dilara ema: ta on nagu liikuv pomm (7)

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
Dilara on rõõmsameelne tüdruk, kelle haigust leevendaks keerukas veresoonte kaudu tehtav südameoperatsioon.
Dilara on rõõmsameelne tüdruk, kelle haigust leevendaks keerukas veresoonte kaudu tehtav südameoperatsioon. Foto: Irina Mägi

Kolmeaastane Dilara on sündinud väikelaste seas harva esineva raske häirega, mis võib panna ta südame tundideks pekslema kiirusega rohkem kui 260 lööki minutis. Eluohtliku olukorra päästik on näiteks viirushaigus. Väljapääs oleks keeruline ja kallis südameoperatsioon Rootsis.

«Sedasi elada ei ole lihtne. Ta on nagu liikuv pomm – ma ei tea mitte iialgi, millal aktiveerub selline rütmihäire, mis ei katke ise ja vajab ikkagi intensiivravi abi, et seda süstiga katkestada,» ütleb Dilara ema Gerli. Praegu on tüdruk ka veel väike ja napi jutuga, nii et ise halba enesetunnet kaebama ei tule.

Dilara südamehaigusest polnud kellelgi aimu ligi aasta. Ema häiris, et laps nõrgus hooti higist. «Dilara magas teki all, tuba oli suhteliselt jahe, aga siis äkki paugust oli ta ligemärg, nii et juuksed peas tilkusid,» meenutab Gerli. Iga kuu perearsti juures kontrollis käies juhtis ta sellele tähelepanu, aga tohtri sõnul on normaalne, et mõned lapsed higistavad rohkem.

Aita Dilara südameoperatsioonile

Dilara 11 000 eurot maksvat südameoperatsiooni Rootsis saad toetada, annetades.

Swedbank EE672200221046387155

SEB EE101010220101993019

LHV EE167700771002598797

Saaja: Naerata Ometi MTÜ

Selgitus: Dilara toetuseks (et saada annetuselt tagasi tulumaks, lisa juurde isikukood või registrikood)

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles