Mahajäetud Patarei merekindlusel on vaid üks himustaja (1)

BNS
Copy
Patarei merekindlus.
Patarei merekindlus. Foto: Eero Vabamagi

Patarei merekindluse avalikule enampakkumisele laekus üks pakkumus, nüüd asub hindamiskomisjon kontrollima pakkuja esitatud dokumentide vastavust ostjale seatud tingimustele.

Kui nimetatud tingimused on täidetud, avatakse alles teine ümbrik pakkuja hinnapakkumusega. Kui enampakkumine osutub edukaks, selgub võitja ja tulemused kinnitatakse detsembri keskpaigas, teatas Riigi Kinnisvara AS (RKAS).

Enampakkumise alghind on 4,5 miljonit eurot. Müügileping sõlmitakse võitjaga 60 päeva jooksul tulemuste kinnitamisest. Müügis on kolm merekindluse kinnistut: Kalaranna 28, Kalaranna 30 ja Vesilennuki 4.

Müümise eesmärk on leida Patarei merekindluse alale ostja, kes on valmis ja võimeline korrastama merekindluse kui olulise mälestise ning arendama ala välja Tallinna linnale ja Kalamajale olulise piirkonna ja tervikkeskkonna.

Patarei merekindluse suhtes kehtib Patarei ja Lennusadama piirkonna detailplaneering ning Kalaranna 28 ja Vesilennuki 4 kinnistu detailplaneering. Detailplaneeringutest tulenevad õigused ja kohustused lähevad üle tulevasele kinnistute omanikule. Hoonete arv kruntidel võib olla kokku 11, kinnistute sihtotstarve on elukondlik ning äri- ja ühiskondlik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles