Internetis levib vandenõuteooria, et Greta Thunberg on ajarändur (7)

Inna-Katrin Hein
Copy
Greta Thunberg 12. novembril USAs Virginias Hamptonis katamaraani La Vagabonde pardal
Greta Thunberg 12. novembril USAs Virginias Hamptonis katamaraani La Vagabonde pardal Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Rootsi noore kliimaaktivisti Greta Thunbergi kohta levib internetis vandenõuteooria, et ta on ajarändur, kes saabus minevikust inimkonda päästma.

See teooria sai alguse 120 aasta vanusest fotost, millel olev tüdruk sarnaneb nii oma välimuselt kui näoilmelt 16-aastase Thunbergiga, teatab nypost.com.

Tegemist on fotoga, mis on Washingtoni ülikooli arhiivis. Ajaloolaste andmetel on see mustvalge foto tehtud 1899. aastal Kanadas Yukonis kullakaevanduse asulas. Pildil on lisaks tüdrukule ka kaks poissi.

Twitteris levivate teooriate kohaselt läks ajarändurist Thunberg esmalt 19. sajandisse, et uurida, kas ta saab seal kliimamuutusega tegelda. Kuna see ei õnnestunud, siis tuli 21. sajandisse, kus tal avanesid paremad võimalused.

«Ma ei poolda vandenõuteooriaid, kuid mis puudutab Greta Thunbergi, siis tema on kindlasti ajarändur,» teatas üks Twitteri kasutaja.

Twitteris levib noore rootslanna kohta veel üks teooria, et ta on kloonitud.

On ka neid, kelle arvates ei ole Washingtoni ülikooli vanal fotol Kanada tüdruk, vaid Thunberg, kelle fotot on töödeldud.

Greta Thunberg on praegu seilamas austraallaste 15-meetrisel katamaraanil La Vagabonde USAst Euroopasse. Ta osaleb detsembris Hispaanias Madridis toimuval  ÜRO kliimakonverentsil.

Greta Thunberg katamaraani La Vagabonde pardal 13. novembril USAs Virginias Hamptonis
Greta Thunberg katamaraani La Vagabonde pardal 13. novembril USAs Virginias Hamptonis Foto: Rob Ostermaier/AP/Scanpix

Thunbergi tähelend algas 2018, kui ta hakkas Stockholmis Rootsi parlamendi juures korraldama kliimastreike, mis on nüüdseks levinud üle maailma ning toonud talle sadu tuhandeid toetajaid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles