Andrus Ansip: kui sa ikka kevadel porgandiseemet mulda ei pane, ei ole sügisel mõtet peenrasse porgandit otsima minna (1)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
«Aga ega see rong veel lootusetult läinud ole,» arvab Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansip ameeriklaste edust tarbijatele mõeldud digiteenuste vallas ning toob välja Eesti avalikud teenused.
«Aga ega see rong veel lootusetult läinud ole,» arvab Euroopa Parlamendi liige Andrus Ansip ameeriklaste edust tarbijatele mõeldud digiteenuste vallas ning toob välja Eesti avalikud teenused. Foto: Marko Saarm

Enne seda, kui Andrus Ansip võttis koha sisse Euroopa Parlamendis, töötas ta Euroopa Komisjonis digiteemadele pühendunud volinikuna. Vaadates seda, kuidas USA on mõneski valdkonnas teistel eest ära läinud, möönab Ansip, et eurooplastel polnud ettenägelikkust investeerida olulistesse valdkondadesse, kuid leiab samas, et me pole sugugi igal pool teistest maha jäänud.

Selleks, et Euroopa Liidu konkurentsieelis püsiks, soovitab Ansip reguleerimisega mitte ülearu rutata, sest sellega on kerge innovatsiooni tappa.

Andrus Ansip, Eesti meediaettevõtete liit tegi oktoobris ettepaneku kehtestada digimaks, et saada maksuraha kätte Google’ilt, Facebookilt ja teistelt internetigigantidelt. Kui lihtne on Eestil üksinda selliste hiiglaste vastu minna?

Põhimõtteliselt on see võimalik. Euroopa Liidus on praegu 12 liikmesriiki kas äsja alustanud digimaksu kehtestamist või juba selle kehtestanud. 28-st 12 tegeleb teemaga. Ma ise olen skeptiline. Ma ei pea seda heaks mõtteks, et liikmesriigid üksinda üritavad probleemi lahendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles