Välbe sõnad tekitasid Venemaa koondises beebibuumi, rootslastele ei mahu toimuv pähe (5)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Venemaa murdmaaliidu president Jelena Välbe soovitas eelmise hooaja lõpus koondise naissuusatajatel mõelda laste saamisele. Neli sportlast võttiski teda kuulda ja jätab pere suurenemise tõttu selle hooaja vahele.

Välbe julgustas eelmise hooaja lõpus koondise naisliikmeid rasestuma. Kuna sel hooajal pole tähtsaid võistlusi, on tema sõnul perelisa saamiseks optimaalne aeg.

Välbe soovitust võttis kuulda neli naist, kes lapse saamise tõttu hooaja vahele jätavad. Nendeks on Julia Belorukova (24), Anastasia Sedova (24), Jelena Soboleva (27) ning Tatjana Aljošina (25).

Murdmaasuusatamises tänavu tiitlivõistlusi kavas pole. Järgmisel aastal võisteldakse Oberstdorfis maailmameistritiitlitele, ülejärgmisel Pekingis juba olümpiamedalitele.

«Ütlesin kevadel tüdrukutele, et praegu on optimaalne aeg proovida last saada, kuna tiitlivõistlusi pole. Praegu on sünnituspuhkuseks ideaalne aeg, järgmisel hooajal või enne olümpiamänge seda teha ei saa,» sõnas 51-aastane venelanna Ilta-Sanomatele.

Lääne konkurendid ei suuda Venemaal toimuvat uskuda. Näiteks Rootsi koondise treener Karin Ersson ei kujutaks ettegi, et ta võiks koondiseliikmeid julgustada sünnitama. «Meie suusatajad ei kuulakski sellist soovitust,» ütles ta.

Kolmekordse olümpiavõitja Charlotte Kalla sõnul Rootsi koondises selline asi juhtuda ei saaks. «Paljud tahavad peret luua ja emaks saada, kuid otsustada seda võistlusgraafiku järgi... On palju olulisemaid asju, mille järgi peret planeerida.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles