EXPO Eesti paviljoni otsitakse toidupakkujat

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
EXPO Dubai maailmanäituse toimumispaiga mudel.
EXPO Dubai maailmanäituse toimumispaiga mudel. Foto: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra/reuters/Scanpix

Sihtasutus EXPO 2020 Dubai Eesti esindus kuulutas eile välja riigihanke, et leida kuueks kuuks toiduvalmistaja Eesti paviljonile.

Hanketingimuste kohaselt peab pakkuja kaasama Dubais asuva partneri, kel on toitlustamiseks vajalik tegevusluba, või registreerima ise Dubais ettevõtte ja hankima toitlustamisloa.

Lisaks tuleb pakkujal kaasata Dubais asuv ehitusettevõttest partner, kellel on EXPO alal ehitamisluba ja kes paigaldab inventari ja ehitab välja ventilatsioonisüsteemid vastavalt lõpp-projektile.

Samas on sihtasutus juba varem teada andud, et Eesti paviljoni ventilatsioonilahenduse pakkumiseks on sõlmitud leping Eesti ettevõttega ETS Nord, kes pakub heategevuse korras 50 000 euro eest oma tehnikat ja maksab sihtasutusele veel 100 000 eurot peale. ETS Nord sai möödunud aastas EASilt 468 000 eurot toetust välisturgude leidmiseks.

Tehnika aitab Dubaisse toimetada ettevõte Balti Logistika, kellega EXPO sihtasutusel on samuti leping sõlmitud. Sihtasutuse partner Standard ehitab aga restorani teenindusleti välispiirded ja tarnib mööbli.

Lisaks on juba EXPO paviljonis aktiivselt tegutsemas Bocuse d’Ori Eesti meeskond eesotsas Dimitri Demjanoviga, kes on aidanud toidupakkuja hanget ette valmistada. See meeskond sai möödunud aastal riigilt miljon eurot ürituse Eesti eelvooru korraldamiseks.

«Dimitri Demjanov aitas kontseptsiooni mõelda, tema abiga jõudsime seisukohale, et arvestades paviljoni ja selle köögiala mõõtmeid ja võimalusi, on mõistlik sinna rajada Eesti tänavatoidukohvik,» ütles sihtasutuse juht Andres Kask Postimehele. 

Hanketingimustes on veel kirjas, et pakkuja peab kaasama Dubais kohapeal registreeritud arhitekti projekti kinnitamisega seonduvateks tegevusteks EXPO peakorraldajatega.

Pakkujal peab olema vähemalt aastane toitlustusasutuse pidamise kogemus. Pakkuja kohustuseks on lisaks kõigele vähemalt köögi tehnoloogilises plaanis ettenähtud ning näidisnimekirjana lisatud köögitehnika hankimine, hooldus, paigaldus ja eemaldus ning vajadusel transport Dubaisse ja tagasi Tallinna. Köögis tehtavad ehitustegevused peavad olema lõpetatud hiljemalt 31.05.2020.

Pakkumisi saab esitada kuni 28. jaanuarini, ehk partnerite leidmiseks Dubais ja kõugeks muuks anti pakkujatele aega täpselt nädal. 

Maailmanäitus EXPO toimub Araabia Ühendemiraatides 2020. aasta oktoobrist 2021. aasta aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles