E-residentidega sehkendamine tõi ärikeelu ja vanglakaristuse

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Urmas Sääsk alias Alexander Vest vabastati 2014. aasta suvel otse Harju maakohtu saalis vaatamata süüdimõistmisele, sest ta oli talle mõistetud ligi pooleteise aasta pikkuse vangistuse ära kandnud vahi all olles. 
Urmas Sääsk alias Alexander Vest vabastati 2014. aasta suvel otse Harju maakohtu saalis vaatamata süüdimõistmisele, sest ta oli talle mõistetud ligi pooleteise aasta pikkuse vangistuse ära kandnud vahi all olles. Foto: ERR

Tankistideks palgatud filipiinlastest e-residendid, Hongkongis asutatud varifirma, sajad raskustesse sattunud Eesti ettevõtted ja nende ninapidi veetud võlausaldajad moodustasid ämblikuvõrgulaadse rahvusvahelise kuriteoskeemi, mis tõi kurikuulsale likvideerijale kriminaalkaristuse ja ärikeelu.

9. detsembril lasi Harju maakohtu kohtunik Janika Kallin langeda haamril pärast otsust, millega mõisteti Alexander Urmas Vest ehk endise nimega Urmas Sääsk viieks kuuks ja 28 päevaks tingimisi vangi ning määrati lisaks kaheaastane ettevõtluskeeld.

Vest ehk Sääsk on kurikuulus firmade likvideerija, kelle peamine töövõte on olnud raskustes ettevõtete seniste omanike ära peitmine, nende asendamine kättesaamatute tankistidega ja pankrotimenetluste hääbuda laskmine.

Eestile palju kuulsust toonud e-residentsuse programm ja e-residentidele avatud riiklikud e-teenused sobitusid tema skeemidesse nagu rusikas silmaauku. Mida eksootilisematest piirkondadest pärit e-residendid on, seda väiksem on lootus, et Eesti ametivõimude käsi nendeni kuritegelike skeemide paljastamisel ulatub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles