Eesti startup kaasas miljon dollarit

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Kas te teate, kui palju on neis virnades puidumaterjali? Vanamoodsalt mõõtes ja arvutades kuluks selle kindlaks tegemiseks lõputu aeg – ja veaprotsent jääks ikkagi suureks. Anna-Greta Tsahkna juhitav idufirma Timbeter lahendab selle küsimuse uue mobiilirakendusega lausa mängeldes.
Kas te teate, kui palju on neis virnades puidumaterjali? Vanamoodsalt mõõtes ja arvutades kuluks selle kindlaks tegemiseks lõputu aeg – ja veaprotsent jääks ikkagi suureks. Anna-Greta Tsahkna juhitav idufirma Timbeter lahendab selle küsimuse uue mobiilirakendusega lausa mängeldes. Foto: Liis Treimann

Eesti metsandusvaldkonna tehnoloogiaettevõte Timbeter kaasas investoritelt miljoni dollari suuruse investeeringu.

Investeerimisringi juhtis TMT Investments ning kaasatud olid ka Baltimaades idufond Change Ventures,  eestlaste EigenKapital, Contriber Ventures ja Wiser.

Timbeter on loonud tehisintellektil põhineva ümarpuidu mõõtmise ja logistika platvormi, mis võimaldab reaalajas jälgida metsavarade liikumist veoste ja virnade kaupa läbi kogu väärtusahela.

Üheksa töötajaga ettevõttel on praegu 18 200-eurone maksuvõlg.

Klientide seas on Tšiili päritolu CMPC, Brasiilia ettevõtted International Paper ja Faber-Castell, Tai firma Siam Forestry Group, Laoses tegutsev Mekong Timber Plantations ja USA Port Blakely (USA).

Timbeteri kaasasutaja ja tegevjuht Anna-Greta Tsahkna selgitas, et uus finantseerimisring aitab Timbeteril suurendada müügitegevust sihtturgudel ja arendada edasi andmete edastamise lahendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles