Kas piiramatu internet on päriselt piiramatu ja kas mul on seda vaja?

Tarbija24
Copy
Nutitelefon, andmemaht, rakendused.
Nutitelefon, andmemaht, rakendused. Foto: Pixabay

Tele2 Eesti tehnoloogiaüksuse juht Tanel Sarri selgitas puust ja punaseks, mida tähendab piiramatu internet.

Piiramatu internet tähendab seda, et internetti võib kasutada nii palju kui tarvis ja pole vaja mõelda mahtudele, mis kuluvad näiteks filmide vaatamisele, muusika kuulamisele, sotsiaalmeedias tegutsemisele ja pilveteenusele. See tähendab, et interneti tarbimist pole vaja kontrollida ja muretseda, et maht otsa saab, sest piiranguid nutitelefonis paketi kasutamiseks ei ole.

Piiramatu internet on mõistlik valik tarbijale, kellele meeldib vaadata telefoni vahendusel piiramatult filme, videoid, laadida alla muusikat ja olla sotsiaalmeedias aktiivne. 

Oluline on mõista, et pakett on mõeldud kasutamiseks mobiilis. See tähendab, et kui võtta piiramatu andmemahuga pakett ja hakata seda kasutama eesmärgivastaselt – näiteks otsustab inimene SIM-kaardi paigutada ruuterisse ning hakkab serverit majutama – siis jääb ettevõttele õigus tegevust piirata.

Piiranguid ei rakendata, kui kasutus on eesmärgipärane ehk inimene kasutab internetti telefonis. Sellistel juhtudel ei rakendu teenusele ühtegi piirangut ja internetti saab soovitud mahus kasutada maksimaalse kiirusega lõpmatuseni.

Reisimine piiriäärsetel aladel

Reisides piiriäärsetel aladel Eestis või välismaal võib mobiiltelefon lülituda naaberriigi sideoperaatori võrku. Soovides seda vältida, tuleb nimetatud kohtades reisides seadmes keelata automaatne võrguvalik ja kasutada manuaalset võrguvalikut. Andmeside rändluses tuleks sellisel juhul välja lülitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles