EXPO kohvikus seakamarat ja õlut ei saa

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Dubai EXPO toimumiskoht
Dubai EXPO toimumiskoht Foto: Kamran Jebreili/AP

Sihtasutus EXPO 2020 Dubai kuulutas täna välja uue hanke kohvikuteenuse pakkuja leidmiseks maailmanäituse Eesti paviljonis.

Eestil on seekordsel EXPOl kasutada 400-ruutmeetrise põhjapindalaga kahekorruseline rendipaviljon, millesse on planeeritud ligi 50-tuutmeetrine köök ja kohviku teenindusala.

Hanketingimuste kohaselt peab kohviku menüü koosnema komponentidest, mis on omased Eesti köögile ning maitsed peavad peegeldama Eesti toidu mitmekesisust, toidutegemine toimub kliendi silme all lahtises köögis.

Kindel on see, et Eesti paviljoni köögis tuleb küpsetada musta leiba ja see peab olema vähemalt ühe toidu põhikomponent lõplikus menüüs. Alkoholi müük ja kasutamine toidu valmistamisel on aga keelatud, nagu ka sealihast või mõnest sealiha kõrvalproduktist valmistatud toit. Köögis kasutatavad toiduained peavad omama vajadusel halal-sertifikaati.

«Pakutav toit peab olema tervislik, mitmekülgne, maitsev ning mõistliku hinnaga,» seisab hankedokumentides.

Köögis on kasutusel Eesti paviljoni suurpartneri ETS NORD AS-i poolt paviljoni tarbeks toodetav köögikubu ning ventilatsioonisüsteem. Ventilatsioonisüsteemid ning köögikubu paigaldatakse ja eemaldatakse EXPO Eesti esinduse poolt.

EXPO Eesti esindus annab Eesti paviljoni kohviku ala kasutada teenuse osutamiseks terveks EXPO toimumise ajaks selle aasta 20. oktoobrist kuni tuleva aasta 10. aprillini, ning pakkuja maksab selle eest EXPO Eesti esindusele partnerlustasu 10 000 eurot.

Lisaks määrab pakkuja EXPO Eesti esindusele makstava protsendi oma igapäevasest kohviku opereerimise müügikäibest vahendustasuna.

Maailmanäitus  toimub 20. oktoobrist 2020 kuni 10. aprillini 2021.

Esimene EXPO paviljoni toitlustaja leidmise hange kukkus läbi, kuna lühikese teatamisaja tõttu ei laekunud ühtegi pakkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles