Tüli Amazonis: asepresident pani ameti maha

Liina Laks
Copy
Amazoni töötajad protestivad esimesel mail selle vastu, et suurfirma pole ikka veel laotöötajatele keset koroonaviiruse epideemiat suutnud isikukaitsevahendeid hankida.
Amazoni töötajad protestivad esimesel mail selle vastu, et suurfirma pole ikka veel laotöötajatele keset koroonaviiruse epideemiat suutnud isikukaitsevahendeid hankida. Foto: AFP/SCANPIX

Amazoni asepresident Tim Bray sai firma töökultuuri peale nii pahaseks, et lahkus miljonipalgaga ametist, kirjutab BBC.

Tim Bradley kirjutas oma blogis, et põhjuseks on Amazoni käitumine nn vilepuhujatega. Nii vallandas Amazon töötaja, kes organiseeris protesti selle nimel, et laotöötajad saaksid samuti omale koroonaviiruse ajal isikukaitsevahendid. Kui Bradley kuulis, et Amazon vallandas ka töötaja, kes organiseeris uut protesti ning tegi väljaütlemisi Amazoni kliimaprobleemide vastu, sai Bradleyl küll ja ta pani ameti aprilli lõpus maha. Bradley kirjutas, et tal on kahju, kuna töö Amazonis oli tema elu parim töökoht, kuid vilepuhujate vallandamised olevat märk «mürgisest organisatsioonikultuurist» ning ta ise ei soovi «seda mürki ei teistele jagada ega ise juua». Bradley nentis, et lahkumisega kaotab ta ligi miljon dollarit.

Kuigi Amazon teatas juba nädalaid tagasi investoritele, et käesolevas kvartalis kasumit loota pole – kuigi käive kasvab ligi 28%, siis kogu plaanitav kasum suurusjärgus 4 miljardit dollarit kulub koroonaviiruse tõkestamise meetmetele, vahendab BBC. Amazon keeldus Bradley lahkumist kommenteerimast.

Amazoni aktsia on koroonaviiruse mõjudele hästi vastu pidanud: alates märtsi keskpaiga langusest, mil aktsia maksis 1626 dollarit on aktsia tänaseks kerkinud enam kui 40% ja maksab 2317 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles