Electronic Arts: viiruse tõttu võivad mängud hiljem välja tulla

Liina Laks
Copy
Electronic Artsi logo
Electronic Artsi logo Foto: Reuters/ScanPix

Arvutimängude tootja Electronic Arts oli lõppenud kvartali suur võitja – kuna suur osa maailma rahvast püsis karantiinis, pöörduti meelelahutust otsides arvutimängude poole, aga tulevikus nähakse riske.

Suuresti sportmängude poolest tuntud Electronic Arts suutis selle aasta esimeses kvartalis teenida pea 48% suurema käibe ja kasumi kui aasta varem, aga ees on keerulised ajad. Kokku ulatus ettevõtte müügitulu lõppenud kvartalis 1,39 miljardi dollarini. Aga aktsia kukkus peale börsipäeva lõppu tervelt 5%. Mis juhtus?

Selgub, et investorid ei ole olukorraga rahul. Kuigi müügitulu ja kasum olid suured, vedasid seda FIFA ja Apex Legends, aga aktsionärid lootsid kasutajatelt karantiinideajal suuremat tulu teenida. Samuti ei tulnud EA lõppenud kvartalis ühegi uue mänguga välja. Veelgi enam, riskiprognoosis viitab firma, et koroonaviirus on ka teda tugevalt puudutamas.

Kuna paljude mängude turuletoomine oli seotud spordiüritustega, on nende ärajäämine mängude ilmumisgraafiku segi löönud. Maailma majanduse kehvem väljavaade võib tähendada, et inimesed ei soovi enam arvutimängudele nõnda palju kulutada. Ning tuleb arvestada veelgi suuremate tõrgetega Electronic Artsi töös, kuna tema enda kontorid on samuti viiruse leviku tõttu suletud ning see võib omakorda viivitusi põhjustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles