Eesti idufirma sai investoritelt ligi 14 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Idufirma Veriff juht Kaarel Kotkas, kes võitis tänavu EY Aasta Ettevõtja tiitli.
Idufirma Veriff juht Kaarel Kotkas, kes võitis tänavu EY Aasta Ettevõtja tiitli. Foto: Raul Mee

Veriff kaasas rahastajatelt 15,5 miljonit dollarit (13,8 miljonit eurot) ettevõtte jätkuva kasvu toetamiseks ja rahvusvaheliste suurklientide hõivamiseks.

Nii uutelt kui ka olemasolevatelt investoritelt kaasatud raha on vahefinantseering enne suuremat B-ringi investeeringut. Veriffi kommunikatsioonijuhi Karita Salli sõnul on ettevõttel investoritega kokkulepitud, et see pole avalik teave, kui suureks hinnati raha kaasamisel ettevõtte väärtust.

Isikusamasuse tuvastamisega tegelev Veriff kaitseb nii ettevõtteid kui ka nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Ettevõte suudab tuvastada rohkem kui 7700 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on Veriffil koroonakriisist hoolimata läinud sel aastal hästi ja ettevõte on võitnud äride digitaliseerimise kiirest kasvust.

«Eelmisel aastal tõusis meie verifitseerimiste maht 35 korda, kasv jätkub ka sel aastal ja liigume kasumlikkuse suunas,» selgitas Kotkas pressiteates. «Oleme järjepidevalt kasvatanud käivet, arendanud tehnoloogiat, sõlminud uusi olulisi kliendilepinguid suurte ja rahvusvaheliselt tuntud Ränioru firmadega.» 

Veriffi investeerinud Jaapani-Põhjamaade investeerimisfondi NordicNinja VC juhtivpartner Rainer Sternfeldi sõnul on Veriff näidanud märkimisväärseid tulemusi.

«Nad on suutnud oma äri jõudsalt kasvatada, edukalt siseneda nii UK kui USA turgudele ning sõlmida kliendilepinguid Ränioru suurtegijatega,» ütles ta. «Et Veriffi näol on tegemist fundamentaalse teenusega, mille kasutajateks võib olla iga inimene maailmas, siis selle valguses ootan põnevusega, mida järgnevad aastad Veriffile toovad. Eriti arvestades globaalseid trende, mis nende kasuks töötavad.»

Varasematest investoritest paigutasid Veriffi raha teiste hulgas Y Combinator ja Mosaic Ventures. Uute rahastajatena liitusid näiteks NordicNinja VC ja Change Ventures. Koos 2018. aasta A-ringi 8,3 miljoni USD (7,35 miljonit eurot) investeeringuga on Veriff kokku investoritelt kaasanud 23,8 miljonit USD. 

2015. aastal Kaarel Kotkase poolt asutatud Veriffi kliendid tegutsevad peamiselt finantstehnoloogia-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas Ameerika Ühendriikides, Euroopas ja mujal maailmas. Veriffi Tallinna, Tartu ja New Yorgi kontorites töötab kokku 230 inimest.

Varem on ettevõttesse investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, Andrew Prozes ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles