Maailma odavaim elektriauto hakkab maksma 15 700 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaguari ja Land Roveri omandanud indialase Ratan Tata ambitsioonid on jätkuvalt kõrged: kui aastaid tagasi kogus ta kuulsust maailma odavaima auto, Tata Nanoga, siis nüüd plaanib mees valmistada maailma odavaimat elektriautot, mille nimeks on Tata eMO, kirjutab Whatcar.ee.

Tata plaanide kohaselt peaks elektriauto Tata eMO hakkama maksma suurusjärgus 20 000 dollarit, ehk 15 700 eurot, mis on senistest elektriautodest ca poole odavam. Autot projekteeritakse Tata Ameerikas asuvas arenduskeskuses Tata Technologies.

Esialgu pole veel kindel, kas see auto üldse kunagi tootmisse jõuab, kuid huvi peaks Tatal selle vastu olema suur. Nimelt on USA valitsus otsustanud elektriautode ostjaid toetada kuni 7500 dollariga, mistõttu võib selle auto hind sealsetele ostjatele langeda isegi ca 10 000 euroni.

Auto on plaanitud neljakohalise ning neljaukselisena ning tagumised uksed avanevad tal sarnaselt Opel Merivaga tahapoole.

Kuna tagaistmele ronimiseks on autol suhteliselt vähe ruumi, siis kaotatud on ka B-piilar. Seegi pole esmakordne nähtus, samalaadne tuleb ilmselt ka peatselt tootmisküpseks saav Ford B-Max.

Eraldi pakiruumi autol ei ole, pagasi jaoks on mõeldud ruum esiistmete taga, mis tekib tagumiste ismepatjate ülestõstmisel sarnaselt Honda Jazzile.

Tehnilisi üksikasju veel ei avalikustata, kuid kuuldavasti hakkab auto arendama kiirust kuni 100 kilomeetrit tunnis ja sõiduulatus ühe laadimiskorraga on kuni 160 kilomeetrit.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles