TikTok kaalub Londonisse kolimist

PM Majandus
Copy
TikToki omanikfirma ByteDance'i kontor Pekingis.
TikToki omanikfirma ByteDance'i kontor Pekingis. Foto: Thomas Suen/REUTERS/Scanpix

Hiinast pärit sotsiaalmeediettevõte TikTok on pidanud mitu kuud läbirääkimisi Ühendkuningriigi valitsusega, et kolida oma peakorter Londonisse.

Seoses vastuolude teravnemisega Hiina ja läänemaailma vahel on lühivideote rakendus TikTok püüdnud end oma päritoluriigist distantseerida.

Kuigi Sunday Timesi väitel on läbirääkimised Ühendkuningriigi valitsusega katkenud «laiema geopoliitilise konteksti tõttu», käivad need Reutersi allika järgi edasi. Ühendkuningriigi ja Hiina vahel on tekkinud teravad vastuolud seoses Hongkongi staatusega.

London olevat üks mitmest kaalumise all asukohast. Pole teada, millised on veel kaalumisel, kuid TikTok on sellel aastal palganud hulga töötajaid Californias. Näiteks on ettevõtte tegevjuhiks palgatud endine Walt Disney Co tippjuht Kevin Mayer.

TikTok on USAs terava tähelepanu seoses kahtlustega, et Hiina võib sundida ettevõtet kasutajate andmeid riigile üle andma. TikToki omanik on Hiinas paiknev ByteDance. India on juba keelanud TikToki kasutamise ja kõlab hääli, et USA peaks sama tegema.

TikTok kavatseb tulevatel aastatel «oluliselt» suurendada oma töötajaskonda Londonis ja teistes olulistes punktides väljaspool Hiinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles