ARVUSTUS ⟩ Polar Grit X – korralik spordikell, mis võiks olla odavam

Copy
Polar Grit X nutikell
Polar Grit X nutikell Foto: Polar

Polar Grit X on Polari üks tippklassi spordikelli, mis on mõeldud pidevalt liikuvale inimesele – sellel on oma tugevad plussid, kuid on ka päris mitu miinust.

Euronics pakkus testimiseks Polar Grit X spordikella, mis on mõnusalt mehise ja tugeva välimusega. Seda on tunda ka seadet käes hoides, kuid positiivselt üllatav on, et samas ei ole see raske.

Kella iseloom on puhas spordikell ja oma põhiülesandega saab see kenasti hakkama. Profiilide valik on suur ja tarkvara kergelt kasutatav, kuid midagi üleliigset ega moodsat sellel kellal pole. Ainus nutifunktsioon on mobiililt tulevate teadete kuvamine ja see töötab samuti piisavalt hästi.

Kellal on puutetundlik ekraan, kuid see jättis üllatavalt negatiivse mulje – selle tundlikkus oli nii kehv, et tekkis tahtmine kell käelt ära võtta. Samas, nuppude abil navigeerides töötab kell perfekselt kiiresti. Eriti positiivne on kella aku kestus – nädalase testiga seda tühjaks ei saanud, kuid trenne oli tehtud mõõdukalt ja kõik lisafunktsioonid olid seadmel sees.

Grit Xi taga on näha kõiki sensoreid, mis pidevalt loevad südamerütmi ja muid keha- ja liikumisaktiivsusi.
Grit Xi taga on näha kõiki sensoreid, mis pidevalt loevad südamerütmi ja muid keha- ja liikumisaktiivsusi. Foto: Polar

Spetsiaalsed laadijad on üks negatiivne joon, mis on pea kõikidel nutikelladel ühine – kui liigud ringi, siis peab varuks alati kaasas olema teine laadija ning nutikellade puhul on probleem eriti terava. Õnneks spordikellade akud kestavad nutikelladest kauem, mistõttu ei häiri see aktiivsusmonitoride puhul nii väga, kuid ikkagi – keegi võiks luua ühise kellalaadimise standardi, nagu näiteks on telefonides USB-C.

Kellal on integreeritud GPS, kompass ja altimeeter ehk kõrguse mõõtmiseks mõeldud sensor ekspeditsioonide tarvis. Juhul kui need funktsioonid ei paku suurt huvi, siis oleks ehk mõttekam vaadata odavamat kella. Peale riistvara on Polaril aga olemas ka tarkvaraline treeningplatvorm Polar Flow, mille abil saab jälgida kõiki oma treeninguid, und, üldist aktiivsust ja treeningplaane. Treeningplaan on kuni mitme kuu pikkune arenguplaan, mida saab äppi sisestada ning seeläbi paremini järgida.

Polar Grit Xil on ka palju muid tarkvaralisi lisafunktsioone, mis ei pakkunud otsest huvi.
Polar Grit Xil on ka palju muid tarkvaralisi lisafunktsioone, mis ei pakkunud otsest huvi. Foto: https://www.believeintherun.com/2020/05/21/polar-grit-x-performance-review/

Polar Grit Xi plussid:

  • Koostekvaliteet, eriti mõnusa tunde jättis selle kella rihm;
  • mobiilis olev tarkvara on lihtne ja töötab probleemideta.

Polar Grit Xi miinused:

  • Arusaamatuks jäi, kas pärast treeningu lõpetamist on võimalik tulemusi automaatselt sünkroniseerida telefoniga – pärast iga trenni oli vaja sünkroonimine kella menüüst käsitsi valida;
  • sellises hinnaklassis olev kell võiks pakkuda rohkem nutikust, näiteks kasvõi maksete võimalus.

Kokkuvõttes jättis see kell oma iseloomult ja olemuselt positiivse mulje, kuid puutetundlikkuse probleemide ja vaid spordile suunatuse tõttu on 430-eurose hinnasildiga Polar Grit X üle hinnatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles