Tesla sattus Hiinas kriitikatule all: autotootjat süüdistatakse ülbuses

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Tesla Model 3 Shanghai autonäitusel
Tesla Model 3 Shanghai autonäitusel Foto: ALEX PLAVEVSKI/EPA/Scanpix

Elektriautode tootja Tesla on Hiinas sattunud kriitikatule alla ja kohalik riigimeedia nimetab ettevõtte suhtumist klientidesse ülbeks.

Sotsiaalmeedias hakkas esmaspäeval levima video naisest, kes Shanghai autonäitusel ronis punase Tesla Model 3 auto katusele ja karjus, et Tesla pidurid ei tööta. Tal oli seljas ka sama sõnumiga särk, vahendab Vice.

Turvamehed viisid 32-aastase naise minema ja politsei teatas hiljem, et ta peeti viieks päevaks kinni. Tesla vastu samuti protestinud 31-aastane naine sai hoiatuse.

Tesla kirjutas sotsiaalmeedias, et auto katusele roninud protestija sattus veebruaris kiiruse ületamise tõttu liiklusõnnetusse, kuid süüdistab selles sõidukit ning nõuab raha tagasi. Ettevõtte väitel ei lubanud naine Teslal autot kontrollida ja lükkas tagasi ka teised ettepanekud.

«Meil ei ole võimalik tema nõudmistele vastu tulla, sest need on ebamõistlikud,» ütles Tesla asepresident Grace Tao. Tao süüdistas naist ka selles, et Tesla on saanud negatiivset kajastust viimasel ajal.

Internetis leidsid paljud inimesed, et Tesla reaktsioon oli ülbe. Karmi hoiaku võttis ka riiklik uudisteagentuur Xinhua. «Tesla juhtiva töötaja üleolev vastus seab kahtluse alla kui siirad nad probleemi lahendamises on,» kirjutas Xinhua ja lisas, et autotootjad peavad Hiina tarbijaid austusega kohtlema.

Tesla teatas seejärel, et võtab Hiina tarbijate nõuandeid kuulda, kuid ei anna järele ebamõistlikele nõudmistele.

Hiina on Tesla jaoks oluline riik ja ettevõtte juht Elon Musk on ennustanud, et tulevikus saab sellest autotootja suurim turg. Teslal on aga sel aastal tekkinud Hiinas probleeme. Veebruaris teatasid Hiina ametnikud, et on saanud tarbijatelt kaebusi Tesla akude, tarkvara ja muude probleemide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles