Tesla avaldas andmed avarii kohta, mis autotootjale Hiinas palju kriitikat tõi (3)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Tesla auto Shanghai autonäitusel: täna avaldab autotootja oma kvartalinumbrid
Tesla auto Shanghai autonäitusel: täna avaldab autotootja oma kvartalinumbrid Foto: SCANPIX

Elektriautode tootja Tesla avaldas andmed avarii kohta, mis on ettevõttele Hiinas toonud palju negatiivset tähelepanu, kirjutab Bloomberg.

Esmaspäeval ronis Shanghai autonäitusel punase Tesla Model 3 auto katusele naine nimega Zhang Yazhou, kes karjus, et Tesla pidurid ei tööta. Tal oli seljas ka sama sõnumiga särk. Tesla reageeris sellele sotsiaalmeedias ja teatas, et protestija auto sattus veebruaris kiiruse ületamise tõttu liiklusõnnetusse, kuid süüdistab selles sõidukit ning nõuab raha tagasi.

Tesla avaldas nüüd autost saadud andmed, mis näitavad, kui kiiresti sõiduk liikus enne avariid. Auto roolis oli Zhang Yazhou isa ja see liikus enne õnnetust 118,5 kilomeetrit tunnis. Vahetult enne avariid auto pidurdas ja kiirus vähenes 48,5 kilomeetrini tunnis.

Andmetest nähtus ka, et juht pidurdas poole tunni jooksul enne avariid 40 korda ja auto liikus korduvalt kiiremini kui sada kilomeetrit tunnis. Teedel, kus Yazhou isa sõitis, on kiirusepiiranguks 80 kilomeetrit tunnis.

Tesla ja Yazhou on mitu kuud vaielnud selle üle, kas auto ületas kiirust ja kas pidurid töötasid. Autotootja toetub sõiduki andmetele, kuid Yazhou väitel on neid võltsitud.

Esmaspäevase Yazhou protestiaktsiooni järel sai Tesla palju kriitikat. Internetis leidsid paljud inimesed, et Tesla reaktsioon oli ülbe. Karmi hoiaku võttis ka riiklik uudisteagentuur Xinhua. «Tesla juhtiva töötaja üleolev vastus seab kahtluse alla, kui siirad nad probleemi lahendamises on,» kirjutas Xinhua ja lisas, et autotootjad peavad Hiina tarbijaid austusega kohtlema.

Tesla teatas seejärel, et võtab Hiina tarbijate nõuandeid kuulda, kuid ei anna järele ebamõistlikele nõudmistele.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles