Rootsi koroonajuhtude arv tõusis üle miljoni

Copy
Inimesed Stockholmi metroojaamas.
Inimesed Stockholmi metroojaamas. Foto: Amir Nabizadeh/TT/TT NEWS AGENCY

Rootsi teatas neljapäeval, et on tuvastanud üle miljoni koroonaviirusse nakatumise juhu, mis tähendab, et nakkuse on saanud ligi kümnendik elanikkonnast.

«Meil on Rootsis nüüd üks Euroopa kõrgemaid juhtumite arve 100 000 elaniku kohta,» ütles rahvaterviseameti mikrobioloogiaosakonna juhataja Karin Tegmark Wisell.

Viimastel nädalatel on viiruse levik aga aeglustunud, lisas ta.

Pandeemia puhkemisest alates on Rootsis registreeritud 1 002 121 nakkusjuhtu. Koroonaviirusse on nakatunud 9,85 protsenti elanikkonnast.

Rahvaterviseameti prognooside järgi peaks nakatumine hakkama mai keskel taanduma ning jõudma madalseisu juulis ja augustis.

Rootsis ei ole olnud rangeid koroonapiiranguid nagu mujal Euroopas, kuid novembrist alates on mõned piirangud siiski tulnud. Nii ei tohi alates kella kaheksast õhtul enam alkoholi müüa ja keelatud on rohkem kui kaheksa inimese kogunemised.

Märtsist on kohvikutel, baaridel ja restoranidel nõue kell 20.30 uksed sulgeda.

Kolmandast nakkuslainest hoolimata on koroonasurmade arv tõusnud aeglasemalt kui eelmiste lainete ajal. Viimase seitsme päeva jooksul on registreeritud 156 surmajuhtumit.

Koroonasurmade koguarv tõusis neljapäeval 14 158-ni. Sellega on Rootsi Euroopa keskmiste seas, ehkki naaberriikidest Soomest, Norrast ja Taanist kaugel ees.

Euroopa suremusstatistika näitab, et Rootsis oli 2020. aastal ülejäänud Euroopaga võrreldes keskmisest madalam liigsuremus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles