Pudelist LED-lamp saab energia päikeselt

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Miniwiz

Taastuvenergiale keskenduv ettevõte Miniwiz on valmis saanud uue valgusti nimega Solarbulb: et valmistada seadmest nii sise- kui välitingimustesse sobiv valgusti, tuleb see kruvida tavalise plastpudeli otsa.


Las Vegases toimunud tehnoloogiamessil CES esitletud Solarbulb laeb endasse 3-4 tunni jooksul päikesevalgust, misjärel toodab 18-vatine päikesepatarei kuue tunni jooksul LED-valgust, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Ilmastikukindla kattega lampi saab keerata igas suunas, et päikeseenergiat paremini kätte saada. Sensor lülitab lambi pimeduse saabudes sisse, seega ei kuluta lamp energiat valgel ajal, kirjutas Physorg.

Kui pudel veega täita, saab valgust võimendada, samuti aitab see lampi stabiilsena hoida tuulistes tingimustes. Ettevõte loodab, et uued lambid sobivad säästlike ja huvitavate valgustitena paljudesse majapidamistesse.

Solarbulb pole veel müügil, kuid paljudes erinevates värvides valgusti peaks hakkama maksma umbes 250 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles