Sanktsioonide tõttu kannatav Huawei pöördus abi saamiseks Venemaa poole (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Huawei logo
Huawei logo Foto: SCANPIX

Eelmisel kuul külastas Huawei Euroopa ja Venemaa uurimiskeskuste juht Zhou Hong Novosibirski tehnikaülikooli, kus arutati, kuidas Venemaa ülikoolid saaksid Hiina firmat aidata.

«Vene teadlaste jaoks on väga oluline teha koostööd sellisel tasemel,» ütles ülikooli rektor Anatoli Batajev. «Me oleme valmis aitama sellise konsortsiumi moodustamist.»

Huaweil läheb lääneriikides sanktsioonide tõttu kehvemini, kuid Venemaal laienetakse. Ettevõte on sunnitud USA tehnoloogiale asendust leidma ja seepärast tehakse koostööd Venemaal, kirjutab Washington Post.

Üks selle partnerluse tulemusi on uus operatsioonisüsteem, millega asendatakse telefonides Android. HarmonyOS arendati koostöös Venemaa uurimiskeskustega, kus töötab kokku 1500 inimest.

USA keelas 2019. aastal oma ettevõtetel Huawei tehnoloogia kasutamise. Hiina firma lootis, et USA president Joe Biden leevendab piiranguid, kuid ta hoopis pikendas need.

USA ametnikud peavad Huaweid julgeolekuohuks ja samuti on nad süüdistanud Venemaad küberrünnakutes. Nii Peking kui Moskva on seda eitanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles