USA valitsusagentuur uurib Tesla autopiloodi seost liiklusõnnetustega

Copy
Tesla logo.
Tesla logo. Foto: Saul Loeb

USA valitsus alustas autofirma Tesla osaliselt automatiseeritud juhtimissüsteemi Autopilot uurimist, kuna süsteemil on raskusi pargitud hädaabisõidukite tuvastamisega.

USA riiklik maanteede liiklusohutuse amet (NHTSA) teatas juurdluse alustamisest esmaspäeval oma veebilehel. Agentuuri teatel on alates 2018. aastast registeeritud 11 avariid, kus autopiloodiga Tesla on sõitnud otsa pargitud hädaabisõidukile.

Juurdlus puudutab aastatel 2014-2021 toodetud mudeleid Y, X, S ja 3 ehk umbes 765 000 sõidukit.

Tesla aktsia langes esmaspäeval pärast NHTSA teadet üle 4%.

Tesla juhid on autopilooti sageli väärkasutanud, näiteks sõites purjuspäi. Californias registreeriti ka juhtum, kus autopiloodil Tesla sõitis maanteelt välja, juht ise oli aga tagaistmel.

NHTSA teatel on alates 2016. aasta juunist uuritud 31 osaliselt automatiseeritud juhtimissüsteemiga seotud liiklusõnnetust. Süsteem on mõeldud hoidma sõidukit oma rajal ja teistest autodest ohutus kauguses. Õnnetustest 25 olid seotud Tesla Autopilotiga ja neis on hukkunud 10 inimest.

Tesla ja teised autotootjad on hoiatanud, et ka automatiseeritud juhtimissüsteemi kasutamise korral peab juht olema valmis iga hetk sekkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles