Volkswageni tellimuste arv Baltikumis on aegade kõrgeim

BNS
Copy
Klientidel tuleb arvestada tavapärasest pikema tarneajaga.
Klientidel tuleb arvestada tavapärasest pikema tarneajaga. Foto: MATTHIAS RIETSCHEL

Volkswageni sõidu- ja tarbeautode maaletooja Møller Baltic Importi andmetel on tellimuste arv Baltikumis aegade kõrgeim ning võrreldes eelmise aasta esimese seitsme kuuga kasvanud 108 protsenti.

Võrreldes 2020. aasta esimese poolega on Eestisse tarnitud Volkswageni autode arv kasvanud ligi 90 protsenti. Eestis müüdi esimese seitsme kuuga 1743 autot, teatas ettevõte.

Møller Baltic Importi tegevjuhi Ilze Grase-Ķibilde sõnul on autoturu taastumise taga kaks peamist põhjust.

«Esiteks tõi tarbijate kindlustunde taastumine kaasa suurenenud huvi Volkswageni tooteportfelli vastu. Eriti populaarne on linnamaasturite segment, mis moodustab nüüd 2020. aasta esimese seitsme kuuga võrreldes 55 protsenti kogu brändi müügist,» märkis ta pressiteates.

Ta lisas, et Eestis müüdi 882 linnamaasturit, mis tähendab 185-protsendist müügikasvu. Enimmüüdud linnamaastur on Tiguan, millele järgnevad T-Cross ja T-Roc.

Teise põhjusena tõi ettevõtte tegevjuht välja suurenenud huvi elektri- ja hübriidsõidukite vastu. "Elektrisõidukite müük kasvas Eestis üle 142 protsendi ning Volkswageni elektrisõidukite müük 78 protsenti," sõnas ta.

Grase-Ķibilde avaldas heameelt, et firma on suutnud senise seitsme kuu jooksul häid tulemusi saavutada. «Loodame sarnaselt jätkata ka aasta teises pooles, kuid samal ajal peame arvestama ka pooljuhtide puudusest tingitud tootmise aeglustumisega. Selle tõttu on hetkel sõidukite tarneajad tavapärasest pikemad,» nentis ta.

Keskendudes elektromobiilsuse ja digitaliseerimise suunale kasvatas Volkswagen oma turuosa Baltikumis ligi 16 protsendini. Volkswageni müük kasvas 2020. aasta esimese seitsme kuuga võrreldes 43 protsenti. Samuti tugevdas Volkswagen oma juhtpositsiooni elektriautode segmendis. Aasta esimese seitsme kuuga kasvasid elektriautode tarned eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 30 protsenti.

Volkswageni väikeste tarbesõidukite müük kasvasv võrreldes 2020. aasta esimese seitsme kuuga 38 protsenti. Crafteri ja Multivani müügikasvuga kindlustas Volkswagen Baltikumis 11,4-protsendilise tarbesõidukite turuosa.

Møller Baltic Import SE on Audi edasimüüja Lätis ja Leedus ning Volkswageni edasimüüja kogu Baltikumis. Ettevõte kuulub täielikult Møller Mobility Group AS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles