Elon Musk nimetas vesinikuautode arendamist ajaraiskamiseks (18)

PM Majandus
Copy
Elon Muski ajasid Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaministri Armin Lascheti küsimused vesinkutehnoloogia kohta naerma. Patrick Pleul/Pool via Reuters
Elon Muski ajasid Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaministri Armin Lascheti küsimused vesinkutehnoloogia kohta naerma. Patrick Pleul/Pool via Reuters Foto: POOL

Elon Musk purskas Saksamaal talle esitatud küsimuse peale, et kumba, kas elektri- või vesinikutehnoloogiat tulevikus autotootmises eelistatakse, laginal naerma ja teatas, et vesinikuautode arendamine on puhas ajaraisk.

Elektriautotootja Tesla juht Elon Musk külastas möödunud nädala lõpus Saksamaad, kus ettevõte on avamas uut tehast. Ettevõttel on kavas oma esimeses Euroopa tehases alustada tootmist käesoleva aasta lõpus, kuid see pole keskkonnalubade puudumise tõttu veel kaugeltki kindel.

Külastuse käigus kohtus Musk Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaministri Armin Laschetiga, kes temalt päris, millisel tehnoloogial on tulevikus autotootmises rohkem võimalusi, kas vesiniku- või elektritehnoloogial. Musk ei suutnud küsimusele vastates kuidagi naeru tagasi hoida ning vastas kaamerate ees lagistades, et vesinikutehnoloogia arendamine autotootmises on puhas aja raiskamine.

Ajakirja Politico andmetel püüdis küsimuse naeruvääristamise tõttu piinlikkust tundnud Laschet seejärel asja siluda ning selgitas Muskile Saksamaal käimas olevat teaduslikku arutelu selle üle, milline tehnoloogia on pikas perspektiivis jätkusuutlikum.

Musk on ka varem nimetanud vesinikutehnoloogia kasutamist autodes «rumalaks», kuna selle tootmine, ladustamine ja tanklavõrgu loomine on äärmiselt keeruline.

Ka Saksamaa suured autotootjad Daimler ja Volkswagen on teatanud, et keskenduvad tulevikus peamiselt elektriautode arendamisele. Maailma autotootjatest on kõige rohkem vesinikutehnoloogiasse panustanud Jaapani Toyota, mis on investeerinud miljardeid vesinikuautode arendamisse.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles