Sillamäe koolilastele annetati 45 arvutit

BNS
Copy
Lastekaitse Liit kutsub üles õpilasi toetama
Lastekaitse Liit kutsub üles õpilasi toetama Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Algav kooliaasta toob rõõmusõnumeid Sillamäe lastele, kes saavad peagi kätte 45 annetatud arvutit.

Ettevõtetelt annetustena saadud seadmed jõuavad nende õpilasteni, kes neist enim puudust tunnevad. Telia Eesti annetas MTÜ Lastekaitse Liidule 37 arvutit, mida seadsid töökorda ettevõte praktikandid. Neile lisandusid Saku Tervisekeskuse annetatud arvutikomplektid, millest kaheksa läheb samuti Sillamäe õpilastele nagu ka rahaülekande teenusega tegelevalt ettevõttelt Wise saadud monitorid. Swedbanki annetuse eest osteti distantsõppe jaoks vajalikke veebikaameraid.

Telia Eesti toetustegevuste juht Elo Võrk ütleb, et kuigi riik on teinud palju, et igal arvutist puudust tundval õpilasel oleks vajalik seade tagatud, sõltub see ikkagi koolidest ja omavalitsustest. «Olukord on piirkonniti väga erinev ning paljudel noortel puudub võimalus õppimiseks isiklikku arvutit kasutada. Kui vähegi võimalik, soovime alati lahendusi pakkuda.»

«Lastekaitse Liidu suur soov on, et meil tekiks pikaaegne koostöö ettevõtjatega, kes teaksid, et projekt «Igale koolilapsele arvuti» hingab edasi ka siis, kui suurem kriis on möödas,» ütles lastekaitse liidu projektijuht Ireen Kangro.

Sillamäe linnapea Tõnis Kalbergi sõnul jõuab linna koolilasteni 45 arvutit - see on tema sõnul neile suur abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles