Facebook ütleb, et WSJ väited on «valesid motiive loovad väärtõlgendused»

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Facebook.
Facebook. Foto: Dado Ruvic

Facebook süüdistas laupäeval Wall Street Journali artiklite seeriat nende sotsiaalmeediaplatvormi kohta, mis sisaldas «tahtlikke väärtõlgendusi», mis «omistasid Facebooki juhtkonnale ja töötajatele ennekuulmatult valesid motiive».

 

Viidates ettevõtte sisedokumentide läbivaatamisele, mis hõlmasid uurimisaruandeid, töötajate veebipõhiseid arutelusid ja juhtkonnale tehtud ettekannete kavandeid, kirjutas Wall Street Journal, et kuigi Facebooki teadlased on tuvastanud «platvormi halva mõju», ei ole ettevõte suutnud seda parandada, kirjutab Reuters.

Wall Street Journali artiklite kohaselt ei kehti Facebooki tähtsamatele kasutajatele mitmed reeglid, nad pisendasid oma Instagrami rakenduse negatiivset mõju noortele kasutajatele, tegid oma algoritmis muudatusi, mis muutsid platvormi «vihasemaks», ning reageerisid nõrgalt töötajate hoiatustele selle kohta, kuidas platvormi kasutatakse arengumaades inimkaubitsejate poolt.

Facebooki ülemaailmsete suhete asepresident Nick Clegg kirjutas blogipostituses, et Wall Street Journali lood «sisaldasid tahtlikke väärtõlgendusi selle kohta, mida me üritame teha, ning omistasid Facebooki juhtkonnale ja töötajatele ennekuulmatult valesid motiive».

Clegg nimetas «lihtsalt valeks» antud väidet, et «Facebook viib läbi uuringuid ja seejärel ignoreerib neid süstemaatiliselt ja tahtlikult, kui tulemused on ettevõtte jaoks ebamugavad».

Clegg ütles, et Facebook mõistab nende «märkimisväärset vastutust, mis kaasneb globaalse platvormi haldamisega» ja võtab seda tõsiselt, kuid «me lükkame põhimõtteliselt tagasi meie töö väärtõlgendused ja ettevõtte motiivide kahtluse alla seadmise».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles