Transpordiamet hakkab mobiilsete andmete põhjal analüüsima inimeste liikumist (3)

BNS
Copy
Liiklusummik. Pilt on illustratiivne.
Liiklusummik. Pilt on illustratiivne. Foto: Andres Haabu

Transpordiamet võttis liikluse planeerimiseks kasutusele Telia Crowd Insights platvormil põhineva lahenduse, mis võimaldab mobiilivõrgu anonüümsete koondandmete põhjal analüüsida inimhulkade liikumist nii konkreetsel ajahetkel kui pikema perioodi vältel.

«Uus lahendus võimaldab jälgida inimeste liikumisi kogu Eesti ulatuses ning aitab tulevikus tagada, et ka lühema aja jooksul toimunud liikumisvajaduse muutused planeerimisel arvesse võetakse,» selgitas transpordiameti liikuvuse kavandamise osakonna juhataja Erik Ernits ning kinnitas, et ühegi konkreetse inimese asukoht ega liikumismustrid pole seejuures nähtavad ega ka tuvastatavad.

Telia äriklientide üksuse juht Holger Haljand tõi välja, et liikuvusandmeid saab edukalt kasutada nii linnapildi kujundamisel ja infrastruktuuri arendamisel kui ka muudel eesmärkidel, kus on vaja inimeste liikuvusharjumisi operatiivselt hinnata.

Transpordiameti analüütika ja andmete osakonna juhataja Reimo Tarkiainen rääkis, et plaanis on mobiilseid liikuvusandmeid kasutada ka ühistranspordi töö parandamiseks ja modelleerida ühistranspordivõrke.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles