Telegram napsas endale 70 miljonit kasutajat Facebooki katkestuse ajal

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Telegram on tõusnud pärast sõda ka Ukraina populaarsemate äppide TOP 5 hulka, Venemaal oli ta seal juba varem.
Telegram on tõusnud pärast sõda ka Ukraina populaarsemate äppide TOP 5 hulka, Venemaal oli ta seal juba varem. Foto: Muhammed Ibrahim Ali

Sõnumirakendus Telegram sai esmaspäevase Facebooki katkestuse ajal üle 70 miljoni uue kasutaja, ütles selle asutaja Pavel Durov teisipäeval, kui inimesed üle maailma jäid peaaegu kuueks tunniks ilma peamistest sõnumiteenustest.

Facebook süüdistas oma katkestuses, mis takistas 3,5 miljardi kasutaja juurdepääsu sellistele teenustele, nagu WhatsApp, Instagram ja Messenger, vigast konfiguratsioonimuutust, vahendab Reuters.

«Telegrami päevane kasvutempo ületas tavapärast mitu korda ja me võtsime ühe päevaga vastu üle 70 miljoni põgeniku teistelt platvormidelt,» kirjutas Durov oma Telegrami kanalil.

Durov ütles, et mõnel kasutajal Ameerikas võis esineda aeglasemat kiirust, kuna miljonid kiirustasid korraga registreeruma, kuid enamiku jaoks töötas teenus tavapäraselt.

ELi monopolivastase võitluse juht Margrethe Vestager ütles, et katkestus näitas, millised on tagajärjed, kui tuginetakse vaid mõnele suurele teenusepakkujale, ja rõhutas vajadust suurema hulga konkurentide järele.

Venemaa ütles, et vahejuhtum näitas, et Moskva on õigesti otsustanud arendada oma suveräänseid internetiplatvorme ja sotsiaalvõrgustikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles