Facebooki emafirma kannab nüüdsest nime Meta (7)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg kuulutas virtuaalsel üritusel välja Facebooki uue nime, milleks on Meta.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg kuulutas virtuaalsel üritusel välja Facebooki uue nime, milleks on Meta. Foto: Eric Risberg

Facebook teatas oma iga-aastasel arendajate konverentsil Connect, et nende emafirma uueks nimeks saab Meta, mis on osa suuremast kaubamärgi uuendamisprotsessist.

 

Ettevõtte sõnul peegeldab uus nimi palju paremini seda, millega ettevõte praegu tegeleb.

Samuti avalikustas Facebook plaani luua metaversum ehk veebimaailm, kus inimesed saavad mängida, töötada ja suhelda virtuaalses keskkonnas, kasutades selleks näiteks oma tütarfirma Oculuse toodetud virtuaalreaalsuse seadmeid.

Nimemuutus langeb ajale, mil Facebookist on avaldatud palju negatiivseid uudiseid seoses endise töötaja Frances Haugeni lekitatud dokumentidega. Haugen süüdistab ettevõtet selles, et nad eelistavad kasumit ohutusele ning et nad salatsesid oma platvormide võimega inimestele halba teha ega soovinud puudujääke parandada.

Facebooki nimevahetus meenutab seda, kui Google restruktureeris 2015. aastal ettevõtte ümber ja nimetas emafirma Alphabetiks, kuid see nimi ei ole avalikkuses eriti laialt omaks võetud.

 
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles