Toyota sõnul ei ole suur osa maailmast veel saastevabade autode jaoks valmis

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Toyota müügisalong Tokyos.
Toyota müügisalong Tokyos. Foto: Koji Sasahara

Suur osa maailmast ei ole veel valmis heitevabade sõidukite jaoks, mistõttu Toyota ei allkirjastanud sel nädalal lubadust loobuda 2040. aastaks fossiilkütusel töötavatest autodest, teatas maailma suurim autotootja neljapäeval.

Kuus suurt autotootjat, sealhulgas General Motors, Ford, Volvo Cars ja Mercedes-Benz, kirjutasid alla Glasgow deklaratsioonile nullemissiooniga autode ja kaubikute kohta, nagu ka mitmed riigid, sealhulgas India, vahendab Reuters.

Kuid samas ei andnud deklaratsioonile oma allkirja Toyota ja maailma suuruselt teine autotootja Volkswagen, samuti ka olulised autoturud Ameerika Ühendriigid, Hiina ja Saksamaa.

Toyota pressiesindaja ütles Reutersile, et nendes kohtades, kus on olemas vajalik energia- ja laadimisinfrastruktuur, majanduslikud võimalused ja klientide valmisolek, on nad valmis aitama antud protsessile kaasa oma emissioonivabade sõidukite abil.

«Siiski pole paljudes maailma piirkondades, näiteks Aasias, Aafrikas ja Lähis-Idas, veel loodud keskkonda, mis sobiks täielikult saastevabade sõidukite edendamiseks,» lisas pressiesindaja. «Me arvame, et edusammude tegemine võtab rohkem aega, mistõttu on meil raske praeguses etapis ühisavaldusega seotud kohustusi võtta.»

Müncheni Mobility Show aprillis avaldatud uuringu kohaselt on elektriautode omamise osas ülemaailmselt suured erinevused. Euroopa Liidus, Hiinas ja Ameerika Ühendriikides on müük hüppeliselt kasvanud, kuid Lõuna-Ameerika ja Aafrika riikides ei müüda elektriautosid pea üldse.

Üle 420 miljoni elanikuga Lõuna-Ameerikas registreeriti kuni 2020. aasta jooksul kokku alla 18 000 elektriauto. 1,2 miljardi elanikuga Aafrikas registreeriti sama aja jooksul vaid 1509 elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles