Uus digikeskus hakkab uue juhi käe all läbi viima suurimat riiklikku IT-reformi

PM Majandus
Copy
Ergo Tars.
Ergo Tars. Foto: RIT

1. detsembrist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse loodud Riigi Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogia Keskuse (RIT) uueks juhiks saab Ergo Tars.

RIT-i tuuakse lähiaastail üle kõigi valitsemisalade arvutitöökoha- ja serveritaristu teenuste korraldamine, vastavad üksused, varad ja lahendused.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on tegemist riigi ühe suurima IT-reformiga, mida on pikalt ette valmistatud. «Väga vajalik on standardsete IKT-alusteenuste kokkuviimine ühe kompetentsikeskuse kesksele korraldamisele. See aitab parandada IKT-alusteenuste kvaliteeti, tõsta digiriigi turvalisust ja vähendada tehnoloogilist mahajäämust ja kulu,» märkis Sutt.

Uuel asutusel ja selle juhil tuleb ehitada üles uuel tasemel IKT-alusteenus terves riigis. «Selle mõju tunnetab üle 25 000 riigiteenistuja oma igapäevatöös, aga ka kõik Eesti avalike digiteenuste kasutajad läbi kvaliteetsemate teenuste,» lisas minister.

Jaanuarist RIT-i juhina alustava Ergo Tarsi sõnul on esimese aasta eesmärk uuel tasemel teenuste käivitamine. «Töötame välja uue arvutitöökoha arhitektuuri, toome riigipilve üle RIT-i haldusesse ja hakkame tooma IKT alusteenuseid üle senistelt teenuseosutajatelt,» ütles Tars.

Esimese sammuna liituvad RIT-iga eksperdid Registrite ja Infosüsteemide Keskusest ja järgmiste aastate jooksul ka mujalt IT-üksustest.

Tars töötas MKMis IKT-baasteenuste konsolideerimise juhina, enne seda välisministeeriumi IT-osakonna juhina. Ta alustab RITi juhina 1. jaanuaril.

Riigi IKT Keskuse ülesanne on IKT-alusteenuste osutamise keskne korraldamine riigile: vajalike teenuste, lahenduste ja süsteemide haldamine, hankimine ja arendamine, eelarve ja IKT-varade haldamine, teenuste ja infoturbega seotud juhiste ning väljaõppe pakkumine. RIT hakkab osutama IKT-alusteenuseid kõikidele riigiasutustele, st ministeeriumitele ja ametititele, aga ka kohaliku omavalitsuse asutustele, riigi sihtasutustele jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles