Eesti tugevaim «CS:GO» meeskond SC eSports alustas hooaega võidukalt

Steven Tiirik
Copy
Foto: Andri Allas

Parasjagu maailma edetabelis 75. kohal asetsev Eesti e-spordimeeskond SC eSports alustas juba kolmandat järjestikust ESEA hooaega. Algus on olnud väga hea. 

Suvepuhkuse ajal on meeskonna koosseis viidud läbi kaks peamist muudatust. Meeskonnast lahkusid seal vaid napilt kolm kuud veetnud zfx ja Sickta. Nende asemele saabusid mängima varem SC asendusmängija rollis olnud MakiG ja 24- aastane Kristjan «Fejtz» Allsaar.

Fejtz on viimased aastad mänginud välismaal. Tema viimaseks tiimiks oli USA meeskond Strife. x

Varem on Fejtz mänginud ka praegu maailma täielikus tipus asuvas Rootsi meeskonnas Finest. Samas tiimis mängib praegu eestlane Kristjan «shokz» Jakobson. Finest hoiab HLTV tabelis 21. kohta.

Allsaare karjääri senine tipphetk jääb 2017. aasta lõppu, kui tema meeskond Hellraisers kuulus maailma parima 18 tiimi. Sama aasta novembris suutis Hellraisers koos Fejtziga võita isegi Eesti parima «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kooli ja tema endist meeskonda Mouzi.

Kõrged sihid

Eelmise hooajal jõudis Eesti parim tiim Kesk- ja Ida-eEuroopa suurima turniiri CEE Champions 2022 finaali. Auhinnaraha teeniti 7500 dollarit. Tänavu on meeskonna eesmärgid seatud aga tunduvalt kõrgemale.

Täisedus suutis SC läbida CCT Series kvalifikatsiooni, kus tuli vastamisi seista väga tugevate meeskondadega.

Poola meeskond PALOMA (maailma edetabel nr. 67) suudeti maha suruda 2-0, Läti meeskond Wolsung (nr. 120) seisuga 2-1 ja Poola meeskond Los Kogutos (nr. 76) samuti 2-0.

Head tulemused on SC eSportsi viinud CCT Series 1 põhiturniirile, mille auhinnafond on kokku 50 000 dollarit.

Turniiril osalevad teiste seas ka sellised tipptiimid nagu SKADE (nr. 36); MASONIC, kes on HLTV edetabelis viimastel kuudel figureerinud 40-50 koha vahel; ja Enterprise (nr. 39). Samuti on kohal ka üks maailma tugevamaid noorteakadeemiaid MOUZ NXT (nr. 40).

SC peab oma esimese mängu 23.augustil Tšehhi meeskonna ECLOT (nr. 66) vastu.

Ka mängib SC eSports ESEA Advanced liigas, kus seni on peetud üks mäng Venemaa meeskonna BITes vastu. SC suutis mängu kindlalt võita. Ühtlasi oli tegu FejtZi esimese mänguga SC ridades. Debüüt oli edukas – mehele omistati matši parima mängija tiitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles