Uus ekraanikaitse peab vastu telefoni kukkumisel kahe meetri kõrguselt asfaldile

tehnika.postimees.ee
Copy
Ekraanikaitse Gorilla Glass Victus 2 teeb kriimustuse pigem asfaldile, kui telefoniekraanile.
Ekraanikaitse Gorilla Glass Victus 2 teeb kriimustuse pigem asfaldile, kui telefoniekraanile. Foto: Corning

USA firma Corning, kes on vallutanud kriimustus- ja purunemiskindlate ekraaniklaaside turu, tuli välja oma uue tugevustasemega ekraaniklaasiga Gorilla Glass Victus 2, mis ei jäta mobiilekraanile kriimugi, kui see juhtub meetri kõrguselt betoonile kukkuma või kahe meetri kõrguselt asfaldile.

Corning Gorilla Glass Victus 2 klaasi pakutav parem kaitse on firma asepresidendi David Velasquez sõnul vajalik sellepärast, et nutitelefonid on muutunud ligi 15% raskemaks ja ekraanisuurused on samuti kasvanud kuni 10 protsenti, kui neli aastat tagasi, millal tuli välja eelmise põlvkonna Victuse ekraanikaitse. 

See tähendab, et nii katteklaasile kui mobiilikorpusele avaldatakse rohkem jõudu ning kuhjuv pinge võib kergemini kriimustusi ja pragusid tekitada, kui telefon käest maha kukub. Victus 2 annabki selle jaoks uuel tasemel vastupidavuse.

Nii betoon kui asfalt on kivist, liivast ja täitematerjalist ning kareda pinnaga, kuid asfaldis kasutatakse materjali tihendamiseks kuumutatud bituumenipõhist sideainet, mille tõttu on asfaldipind siledam, betoonis on aga sideaineks tsement ning pind on kaetud üsna sakilise äärega kivipinna ja liivateradega. Sellepärast ongi betoonile kukkumine palju rohkem kahu tekitav, kirjutatakse Corningu kodulehel väljakutsetest, mida tuleb purunemiskindla kattematerjaliga lahendada. 

Lisaks kukkumisel tekkivate mõrade ärahoidmisele peab mobiiliekraan vastu pidama ka kriimustuste tekkimisele. Isegi taskud ja lauapinnad, kus mobiile tavaliselt hoitakse, võivad kriimustada. Sellepärast kasutatakse Gorilla Glassi tihti ka telefoni tagumise külje kaitsmiseks. 

Uus kõvem ja kriimustuskindlam ekraanikate jõuab esimestesse mobiilidesse lähikuudel.

Nii käib uue klaasi testimine kukutamisega betoonpinnale:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles