Tehisintellekti loodud tekstide paljastamiseks tuleb välja uus tööriist (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
OpenAI loodud tehisintellekt ChatGPT on juba üsna osav erinevate tekstide loomises ning oskab hästi ka eesti keelt.
OpenAI loodud tehisintellekt ChatGPT on juba üsna osav erinevate tekstide loomises ning oskab hästi ka eesti keelt. Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP / Scanpix

Kõik, kes on juba usinalt kasutanud tehisintellekti ChatGPT oma tekstide loomiseks kas koolitööde või millegi muu jaoks, saavad peagi paljastatud, sest tehisintellekti looja OpenAI toob välja masina loodud sisu tuvastamise tarkvara.

ChatGPT on eelmise aasta sügisel OpenAI välja toodud võimas vestlusrobot, mis suudab vastata väga erinevatele esitatud küsimustele ning lahendada ülesandeid, mis varem tundusid vaid inimesele jõukohased. Ülikiirelt miljoneid kasutajaid kogunud lahendust on juba kasutatud näiteks uudiste kirjutamisel või programmikoodi loomisel, muidugi saab sellega ka selges eesti keeles etteantud teemadel artikleid luua. Kuna aga masina loodud tekstid on muutnud ärevaks nii haridustegelased kui väga paljude muudegi eluvaldkondade tegelased (sealhulgas Google´i), otsustas idufirma nüüd välja tuua ka masina loodud tekstide tuvastaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles