Kes võidab Poola miljoniturniiri? Just need on neli parimat meeskonda

Steven Tiirik
Copy
Foto: Team Liquid (https://twitter.com/TeamLiquidCS/)

Miljoni dollarilise auhinnafondiga «CS:GO» turniir IEM Katowice 2023 on jõudmas lõpusirgele. Alles on jäänud vaid neli tugevamat meeskonda. Vaatame üle, millega on antud tiimid viimasel ajal silma paistnud ja kes on turniiri favoriidid.

G2

HLTV andmetel maailma parim tiim G2 on meeletult heas hoos. Käimasoleva aasta jooksul ei ole endiselt kaotatud ühtegi mängu. G2 võitis ka möödunud aasta viimase suurturniiri BLAST World Finali ja koos sellega 500 000 dollarit.

Euroopa segatiimil on aga väike probleem. Isegi kui poolfinaalid õnnestuvad, on nende finaalmängude statistika leebelt öeldes küsimusi tekitav. Viimasest seitsmest LAN üritusel mängitud finaalist on G2 suutnud võita ainult ühe. Lootust annab aga asjaolu, et viimane võidetud finaal oli ka ühtlasi viimane finaal, mida mängiti. Kas G2 hakkab oma statistikat parandama ja saab «needusest» lahti, see selgub hiljemalt pühapäeval.

Liquid

Põhja-Ameerika parim meeskond on käimasoleva turniiri jooksul üllatanud paljusid. Play-off ringi sisenesid nad kaotajate ringist ja veerandfinaalides näidati uskumatut tagasitulekut, kui Vitality vastu Overpass kaardist pöörati 0-12 kaotusseis hoopis 19-17 võiduks. Tegu oli Vitality valitud kaardiga.

Liquidi vastaseks poolfinaalis saab G2. Kahe tiimi viimane kohtumine jääb detsembrisse, kui G2 võitis Liquidi BLAST World Finals finaalis. Viimane suurem turniir, mille Liquid võita suutis, jääb juba aastate taha, kui võideti IEM Chicago 2019.

Poolfinaali kindel favoriit on siiski G2, aga Liquid on meid juba selle turniiri jooksul korduvalt üllatanud.

NAVI

Eelmine aasta kujunes NAVI jaoks raskeks. Sõda Ukrainas ja koosseisulised muudatused andsid oma panuse. Turniiridel mängiti küll hästi, kuid neid ei võidetud. Nüüd aga tundub, et tiim on oma tavapärase hoo tagasi saanud. NAVI võiks samuti hiilata 100% võiduprotsendiga 2023. aasta jooksul… kui nad ei oleks juba kolm korda G2 vastu mänginud.

Kuigi NAVI-t ei peeta otseselt ürituse favoriidiks, ei tasu unustada, et neil on kasutada relv, mida kellelgi teisel maailmas ei ole – maailma parim mängija s1mple. NAVI teekonnale tiitlite suunas saab kaasa elada juba laupäeval kell 16:30 algavas poolfinaalis.

Heroic

Viimatisel Majoril teiseks jäänud Taani meeskond Heroic on suutnud tublisti ka pärast Majorit tipus püsida. HLTV TOP 1 koht küll loovutati, kuid IEM Katowice võit viiks nad tagasi parimaks. Turniiri B-grupi võitis Heroic ilma probleemideta, seljatades Complexity, OG ja Vitality. See viis nad otse poolfinaali.

Poolfinaalis tuleb neil NAVI vastu mängida. Kohtumine arvatakse tulevat väga tasavägine ja kindlat favoriiti siin ei olegi. Heroic jõudis poolfinaali ka mullusel Katowice turniiril, tookord lõpetas nende teekonna FaZe.

IEM Katowice poolfinaalid mängitakse laupäeval kell 16:30 ja 20:00. Finaal mängitakse Spodek Arenal pühapäeval kell 17:00.

Kõikidele e-spordi mängudele saad panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles