Rongipeatused saavad nutikad tablood

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Edelaraudtee

Edelaraudtee avas Eestis ainulaadse GPS-süsteemil põhineva infotabloode lahenduse, mis edastab peatuses ja jaamas asuvatele infotabloodele ning nutitelefonidele reaalajas teavet rongide saabumise ja väljumise kohta. Lisaks võimaldab lahendus kuvada operatiivinfot.


Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on uus lahendus osa arendatavast infoprojektist, mille eesmärk on pakkuda reisijatele võimalikult mitmekülgseid reisiinfo hankimise võimalusi. «Seni on projekti raames valminud rongide reaalajas jälgimise ja hilinemisteadete edastamise lahendus. Nüüdsest saavad reisijad vaadata konkreetse jaama infotablood igast internetiühendusega arvutist ning mobiilist,» rääkis Oherd.

«Olukorras, kus Eesti on mobiilse internetiga kaetud, toob uus lahendus nutitelefonide omanikele infotabloo ükskõik millise jaama kohta piltlikult öeldes taskusse.»
Infotabloodel on näha peatselt jaama saabuvate ning väljuvate reiside number ja marsruut, saabumise ja väljumise aeg. Samuti saab infot, kas sõit kulgeb plaanikohaselt ning kui kaugel on rong jaamast.

Veebis on info kõigi peatuste kohta kättesaadav kujul edel.ee/peatuse nimi, näiteks edel.ee/tartu või edel.ee/parnu. Füüsilisel kujul on infoekraanid paigaldatud Türi, Rapla ja Viljandi ning Tallinna Balti jaama. «Edaspidi on plaanis infoekraane üles panna ka teistesse jaamadesse. Valmidus selleks on olemas üle Eesti,» sõnas Annemari Oherd.

Plaanis on varustada kõik teenindatavad rongijaamad ja peatuspunktid ka aina populaarsust koguvate QR-koodidega, mis viitavad antud peatuspunkti infotabloole internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles