Komissar: jääst puhastamata klaas teeb sõidukijuhist tankisti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud autoklaas
Jäätunud autoklaas Foto: Kunnar Rüsülainen

Politsei rõhutab talvel autoklaaside puhastamise olulisust, sest vaid väikesest avast välja piiludes on liiklusohtlikud olukorrad kerged tekkima.

«Varahommikul tööle sõites on mulle ja minu kolleegidele silma jäänud, et osa juhte ei ole liiklusohutusele suurt mõelnud, sest auto esi- ja küljeklaasid on öösel tekkinud jääkirmetisest puhastamata jäetud – nii pigem piilutakse kui vaadatakse autost välja,» ütles Ida prefektuuri korrakaitseosakonna preventsiooni- ja patrulltalituse komissar Alvar Ottokar.

Klaaside puhastamata jätmine piirab komissari sõnul oluliselt nähtavust ja lisab võimalusi liiklusohtliku olukorra tekkimiseks.

Klaaside läbipaistvusele lisaks on Ottokari sõnul äärmiselt oluline ka sõiduki tehniline seisukord -  juhi nähtavust mõjutavad õigesti reguleeritud ja puhtad tuled.

«Tuleb arvestada sellega, et politsei pöörab tähelepanu sõiduki tehnilise seisukorra kõrval ka puhtusele. Seda põhjusel, et nt määrdunud esituled halvendavad pimedal ajal oluliselt juhi nähtavust ning takistuse ilmnemisel pole juhil enam võimalik kokkupõrget vältida.»

«Tuletame meelde, et kategooriliselt on keelatud eesmiste küljeklaaside toonimine, mis vähendab oluliselt juhi nähtavust sõiduki külgedele. Nagu juba eespool öeldud, mida kehvem on sõidukist väljavaade, seda suurem on risk, et juht võib sattuda liiklusõnnetusse,» rõhutas Ottokar.

Politsei pöörab sõidukijuhtide tähelepanu ka asjaolule, et sõidukile on keelatud omavoliliselt paigaldada tulesid, mida valmistajatehas pole ette näinud.

«Valesti paigaldatud ja reguleeritud tuled pimestavad vastutulevaid sõidukijuhte, mis omakorda põhjustab ohtlikke olukordi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles