Telefonitootjate sõjas võitlevad kõik kõigiga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Nutitelefonide tööstuses on konkurentide omavaheline võitlus jõudnud kohtusaalidesse – ettevõtted on alustanud patendisõda, milles kõik võitlevad kõigiga ning lõppu ei paista sellel tulevatki.

Apple’i kaasasutaja Steve Jobs ütles Walter Isaacsoni kirjutatud biograafias, et kulutaks vajadusel ka oma viimased hingetõmbed ja pennid Androidi hävitamisele. «Ma hävitan Androidi, sest see on varastatud toode. Ma alustan nende vastu termotuumasõda,» ähvardas Jobs.

Tuumasõjaga kaasneb paraku oht, et see võib pöörduda alustaja enda vastu ja just nii Apple’iga juhtunud ongi. Igale Apple’i hagile Samsungi, Motorola või mõne teise konkurendi vastu on nood vastanud oma hagiga, kus püütakse näidata, et Apple ei olegi nii innovatiivne, kui Jobsile meeldis arvata, kirjutas ajakiri Bloomberg Businessweek.

Apple on sattunud lahinguvälja keskmesse, ta on esitanud ja/või tema vastu on esitanud hagi riistvaratootjad Samsung, Motorola, LG, Nokia, HTC, Research in Motion (RIM), Kodak ja veel mõned vähem tuntud ettevõtted. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles