Politsei soovitab tungivalt rehvivahetusega oodata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kuigi alates tänasest tohivad autojuhid taas sõita suverehvidega, soovitab politsei tungivalt rehvivahetusega oodata.


Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige sõnul on üle Eesti teeolud jätkuvalt talvised ja teed kohati väga libedad, mistõttu võib suverehvide liiga varane kasutuselevõtt lõppeda traagiliste tagajärgedega.

«Politsei soovitab autojuhtidel jälgida ilmaolusid ning kui need muutuvad kevadiseks ning pole ohtu, et külmakraadid ja libedus võivad veel tagasi tulla, on alles õige aeg suverehvid sõidukitele alla panna,» ütles Luige.

Kehtiva määruse järgi on Eestis talverehvidega sõitmine kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastrehve tohib kasutada 1. oktoobrist 1. maini, naastudeta talverehvid ehk lamellrehvid on Eestis lubatud kogu aasta.

Talverehvide kasutamine on seaduses sätestatud ajavahemikul kohustuslik kuni üheksa istekohaga sõiduautodel, kuni 3,5-tonnise registrimassiga veoautodel ja 0,75-3,5-tonnise registrimassiga haagistel.

Rehve valides tuleb silmas pidada, et rehvimustri jääksügavus oleks vähemalt kolm millimeetrit.

Naastrehvidega sõitmisel peavad need olema kõigil ratastel. Rehvi purunemise korral võib kasutada varurattana harilikku rehvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles