Algab Euroopa suurim tehnomess Cebit

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused homme algavaks tehnoloogiamessiks Cebit.
Ettevalmistused homme algavaks tehnoloogiamessiks Cebit. Foto: Reuters / Scanpix
Homme algab Saksamaal Hannoveris Euroopa suurim tehnoloogiamess Cebit. Üleilmsest majanduskriisist hoolimata on oma näituseboksi püsti pannud 4300 eksponenti ja oodatud pea pool miljonit külastajat.

Tänavu on Cebiti peamiseks märksõnaks inglisekeelne termin «Webciety», mis tähistab nii-öelda www-ühiskonda ehk interneti tähtsuse suurenemist sotsiaal-, majandus- ja poliitilises sfääris läbi blogide, suhtlusvõrgustike ja veebipõhise tarkvara, kirjutas Reuters.

Teine tähtis osa messil on rohelise tehnoloogia tutvustamine. Sellele on tähelepanu pööratud ka varem, kuid ettevõtete huvi tõusu keskonna säästmise ja energiakulude kokkuhoiu vastu näitab mullusega võrreldes viis korda suurem näitusepind, mille roheline-IT tänavusel Cebitil enda alla võtab.

Võtmeteema on ka Eestis paljukõneldud e-tervis – patsientide kodus jälgimiseks mõeldud tehnoloogia, haiglatevaheliste võrgustike loomine ja patsiendiinfo digitaliseerimise võimalused.

Vidinatele Cebit nii suurt tähelepanu ei pööra kui konkureerivad messid IFA ja CES, kuid siiski on näitusel veid ruumi uueks trendiks saanud väikestele sülearvutitele, mis mõeldud eelkõige interneti kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles